Sokolov: Obytný dům v ulici Petra Chelčického se začal měnit

Postarší obytný dům pocházející z první poloviny 20. století, který stojí v ulici Petra Chelčického, se začal před pár týdny proměňovat na objekt s bydlením na mnohem vyšší úrovni, než tomu bylo v minulosti. Po úpravě vnitřních dispozic vznikne v budově celkem 16 bytových jednotek. Stavební práce provádí SUAS - stavební, s.r.o., která byla vybrána na základě zadávacího řízení.

dezinfekce

Cílem projektu je snížení energetické náročnosti objektu a provedení celkových stavebních úprav bytového domu v ulici Petra Chelčického č. p. 1310 – 1311 v Sokolově. V každém ze čtyř nadzemních podlaží budou dvě bytové jednotky 3+1 a dvě jednotky 1+1. Ve sklepě budou pro každý byt vybudovány nové sklepní kóje z ocelového pletiva. Stávající půdní vestavba v sedlové střeše s vikýři už byla odstraněna a nahradí ji nadstavba s valbovou střechou a imitací mansardové střechy. Čtvrté patro vznikne nově místo původního obytného podkroví. V objektu budou vyměněny rozvody ZTI, elektroinstalace, podlah a vnitřních výplní. Bytový dům bude zateplen pomocí uceleného zateplovacího systému s veškerými doporučenými doplňky včetně výměny oken a dveří.

Tento projekt je spolufinancován z Evropské unie. Na spolufinancování akce Stavební úpravy bytového domu – Sokolov, Petra Chelčického 1310 – 1311 obdrželo město Sokolov dotaci ve výši 2 302 652,28 korun z Integrovaného regionálního operačního programu. Celkové náklady jsou 21 848 829,83 Kč včetně DPH.

Zdroj: Město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy