Sokolov: Objekt bývalé Hygieny má studii přeměny na lékařský dům (TV Západ)

Město Sokolov koupilo před časem od státu budovu bývalé hygienické stanice, pětipodlažní dům v centru, ve kterém chce vybudovat zázemí pro lékaře. V současné době je k dispozici studie, na základě která by měla vzniknout pravděpodobně do konce tohoto roku kompletní projektová dokumentace.

dezinfekce

„Projektant nám představil prostorovou studii. To znamená, že pokračují práce na budování zdravotního domu v budově bývalé hygieny v Sokolově, kdy jsme se seznámili s tím, jak by celý ten objekt mohl být koncipován. My počítáme s tím, že většina pater už by mohla být obsazená lékaři, kde počítáme zejména s lékaři v oboru stomatologie a pediatrie a některé prostory necháváme de facto připravené pro další zájemce s tím, že budeme vyhlašovat teď i záměr. Bude to Smlouva o smlouvě budoucí nájemní tak, abychom měli určité garance, že lékař, který jsem přijde, tak opravdu bude mít jistotu, že si to nerozmyslí třeba po dobu dvou let, kdy se hygiena bude budovat. Co je důležité k tomu říci, že samozřejmě chceme bonifikovat lékaře a hledáme nějaký mechanismus a takový ten nejlepší mechanismus pro naše město je to, že lékaři budeme ochotní třeba poskytovat významnější slevu na nájmu v případě, že nám doloží, že opravdu přijal nové pacienty. A samozřejmě bychom nejradši, kdyby to byli pacienti právě ze Sokolova,“ vysvětlil starosta Sokolova Petr Kubis. 

Město jedná i s lékaři, kteří už ve městě působí, ale má zájem, aby přišli noví. Zatímco studie nedává jasnější přehled o nákladech spojených s kompletní rekonstrukcí budovy, projektová dokumentace by měla obsahovat i výkaz výměr a předpokládanou cenu. Ta nakonec vyjde z výběrového řízení. Řeší se i okolí budovy a další technické náležitosti. 

„V současné době připravujeme i realizaci parkoviště v té zadní části. Byli bychom rádi, kdyby se nám podařilo zakrýt parovod, který vede směrem k Vítězné. Dohodli jsme se, nebo respektive schválili jsme na Radě a vyhlásili jsme veřejnou zakázku na připojení dálkového topení, takže opravdu to chceme řešit komplexně, celou tu oblast,“ dodal Kubis. 

U objektu č. p. 1938 v ulici Petra Chelčického zmizí po rekonstrukci schody, které nahradí bezbariérový vstup. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy