Sokolov: Nová knihovna získá mobiliář na míru (TV Západ)

Sokolovská knihovna v zámečku se v příštím roce bude stěhovat do nových prostor na Starém náměstí. Město jako investor zároveň chystá výběrové řízení na vybavení prostor ve výši několika miliónů korun.

dezinfekce

„My jsme velice rádi, že knihovna jede přesně podle harmonogramu, nějaké několikadenní zpoždění tam je, ale u staveb takového rozsahu je to docela i pochopitelné. Musím říci, že se stavbě opravdu velmi věnujeme, a to z několika důvodů. Za prvé je to v centru města, tzn. na Starém náměstí, kde chceme, aby vše probíhalo podle plánu a co možná nejrychleji, aby občané měli svůj životní komfort zachovaný, a za druhé - také se už všichni na novou knihovnu těšíme. Počínaje knihovnou velkou, která sídlí doposud v zámku, a koneckonců i širokou veřejností, která o to, že zájem o knihy v Sokolově je, přesvědčila i návštěvností v naší nové otevřené pobočce na Michalu,“ uvedl místostarosta Sokolova Jan Picka.

Dva rekonstruované domy v nichž bude nová knihovna sídlit, již mají téměř hotové opravené střechy. Během zimy budou probíhat úpravy uvnitř. 

„Vypisujeme veřejnou zakázku na dodání mobiliáře, protože nová knihovna si rozhodně zaslouží nový mobiliář, který bude mnohdy dělán na míru tak, aby do kanceláří opravdu pasoval – patřil. Máme na to necelých 6 milionů korun. Chceme vypsat zakázku co možná nejdříve, aby všichni, kteří o ní budou mít zájem, se s ní mohli co nejdříve seznámit a připravit tak, abychom v létě, příštího roku, mobiliář byli schopni doplnit a samozřejmě přestěhovat knihovnu. Věříme tomu, že až se bude otevírat nový školní rok v příštím roce, tzn. v roce 2020, tak všichni čtenáři v Sokolově dostanou ten nejkrásnější dárek,“ dodal Picka. 

Kompletní rekonstrukce nové knihovny vyjde město na 37 milionů korun a vše je hrazeno z vlastních zdrojů. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy