Sokolov: Nemocnice má nový rentgen za deset miliónů

Sokolovská nemocnice modernizuje rentgenové pracoviště.

dezinfekce

Za necelých deset milionů korun nemocnice pořídila univerzální, dálkově ovládaný přístroj, který minimalizuje rentgenové záření a umožňuje širší snímání různých částí těla. Nové automatické zařízení bude pohodlnější i pro pacienty. Nemocnice letos pořídila další nové vybavení díky prostředkům města.

Nákup RTG přístroje z jedné třetiny pokryla dotace z ministerstva zdravotnictví. Zbylou částku financovala skupina Nemos, která nemocnici provozuje. Oddělení tak teď má k dispozici dvě pracoviště, nové a původní, které bude sloužit jako záložní.

„Díky moderní technologii nyní můžeme provádět některé intervenční výkony. Např. zavádění permanentního katetru pro dialýzu. Tyto výkony jsme u nás dosud provádět nemohli," podotkl primář radiologického oddělení Jaroslav Štětina.

Systém rovněž umožňuje souvislé snímání z různých úhlů. Novinku podle lékařů ocení například při vyšetření ortopedických pacientů. A to jak vleže tak vestoje.

Kromě nového kombinovaného přístroje na RTG pořizuje nemocnice v letošním roce díky daru od města Sokolov další přístrojové vybavení.

„Město podporuje nemocnici dlouhodobě, a proto mu patří velké díky. Za dar ve výši jeden milion korun jsme pořídili např. antidekubitní matrace, pulzní oxymetry, kardiacké křeslo nebo sprchovací lehátko" uvedla Jitka Samáková, zástupce Nemocnice Sokolov.


Zdroj: město Sokolov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 08.04.2017 16:00




0 +
 

Hlavní zprávy