Sokolov: Nejste na to sami. Ani o Vánocích

Vánoce jsou nejkrásnější svátky roku. Nesou se ve znamení lásky, klidu a sounáležitosti. Během svátků se uchylujeme do rodinných kruhů, bilancujeme nad proběhlým rokem a připravujeme se na vítání nových dní toho příštího.

dezinfekce

Mezi námi je ale řada osamělých lidí, kteří tyto okamžiky nemají s kým sdílet. Letošní Vánoce však mohou být i díky Vám jiné.

Výlet do rodného města, návštěva u koní nebo divadla, taková jsou přání opuštěných seniorů.

„Stáří není zlé, ale samota ano. Rozhodli jsme se, přiznávám, po vzoru Českého rozhlasu vytvořit projekt na pomoc osamoceným starším lidem. Chceme udělat radost těm, kteří z jakéhokoli důvodu nemají někoho blízkého,“ komentovala nový dobročinný počin místostarostka Renata Oulehlová.

„O Vánocích by neměl být nikdo sám. Společný čas je obohacením pro všechny. Již patnáct let docházíme s dobrovolníky Střípků na Štědrý den dopoledne do nemocnice a víme, jak může být tento den pro někoho smutný,“ říká místostarostka.

Společně s odbory sociálních věcí, školství a kultury, Městskou policií, Městským domem kultury a dobrovolnickým centrem Střípky nyní přináší vánoční strom plný přání a hledá ty, kteří je pomohou uskutečnit. S výběrem pomáhaly pracovnice pečovatelských domů, nebo Senior expresu, protože právě ony jsou s klienty v dennodenním kontaktu a vědí, jak žijí a co jim schází.

Zapojit se mohou jednotlivci i celé skupiny, případně firmy. Dárci se s klienty mohou spojit přes odbor sociálních věcí městského úřadu. Veřejné představení projektu proběhne v rámci Rozsvěcení vánočního stromu 3. prosince na Starém náměstí.


Zdroj: město Sokolov
           Foto - Střípky, d.c.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy