Sokolov: Na zřízení retence vody v DDM se ušetří 700 tisíc korun (TV Západ)

V rámci balíku investic do šesti sokolovských školních a sportovních zařízení do zachytávání dešťové vody bude v nejbližší době pokračovat realizace v Domě dětí a mládeže. Ze stejného titulu už jímá vodu za 3,2 milionu korun zdejší základní škola Běžecká.

dezinfekce

„Mělo by to být zřízení dvou retenčních nádrží + svodů. Do termínu, který byl stanoven veřejnou zakázkou, se přihlásilo pět firem. Dostali jsme nabídky, které jsou, jsem velmi rád, nižší, než byla rozpočtová částka, což bylo milion dvě stě tisíc korun. Vítěz této zakázky nám nabídl práce zhruba za částku asi kolem 580 tisíc korun. Co je podstatné říci, že my na tuto zakázku budeme čerpat i finanční prostředky v rámci dotačního titulu Ministerstva životního prostředí,“ uvedl starosta Sokolova Petr Kubis. 

Desetikubíkové nádrže získaly také mateřské školy K. H. Borovského a Pionýrů za celkem 1,5 milionu korun. Svého retenčního zařízení za zhruba 850 tisíc korun se dočká letos také mateřská škola na Vítězné. Největším projektem je zadržování dešťové vody z areálu Baník a její následné zpětné využití pro provozní potřeby. 

„U té poslední záležitosti jsme podali žádost o dotaci, kdy poskytovatel dotace tu naši žádost současné době nějakým způsobem posuzuje a čekáme na vyjádření, zda budeme úspěšní či ne,“ dodal Kubis. 

Zachytávací nádrže na Baníku za předpokládaných 16 milionů korun mají být dvě – 300 kubíková a menší o obsahu 26 metrů krychlových. Společně by měly získávat dešťovou vodu z vybraných střech areálu o celkové ploše téměř 5 tisíc metrů čtverečních. Projekty jsou podporovány dotacemi Evropské unie prostřednictvím Ministerstva životního prostředí.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy