Sokolov: Na vnitroblok Atletická zkusí město dotaci (TV Západ)

Investice města Sokolova do sídliště Vítězná počítá nejen s opravami komunikací, ale také volných zelených ploch a vnitrobloků. Na projekt úprav vnitrobloku Spartakiádní – Atletická a navazující „esíčko“ s parkovištěm chce město získat dotaci.

dezinfekce

„My jsme se ve spolupráci s Odborem (rozvoje města) domluvili na tom, že zkusíme zažádat o dotaci z Fondu regenerace sídlišť. Tzn., že bychom ještě kus Vítězné udělali tak, aby sídliště bylo příjemné pro jejich obyvatele. Konkrétně jde o vnitroblok ulic Atletická a Spartakiádní, který už je opravdu vyžilý. Kdysi tam bývalo dětské hřiště, které je teď zrušené, a vůbec, absence zeleně na Vítězné je, proto jsme se domluvili, že bychom tento vnitroblok udělali. K tomu by samozřejmě také navazovaly úpravy uliček, které s tímto vnitroblokem souvisí. Rádi bychom je zrekonstruovali tak, aby tam vznikla nová parkovací místa. Těch je, ostatně jako v celé České republice, i v našem městě nedostatek. Cílem toho je, kromě zeleně, o které jsem mluvil, také vznik nových 22 parkovacích míst. Celková částka by se měla vyšplhat na šest milionů korun. Dotační titul je možno čerpat až do výše 50 procent. Tzn., že uděláme všechno proto, abychom si na ty tři miliony ze státního fondu sáhli a město Sokolov tak „pouze“ doinvestovalo zbývající tři miliony korun,“ uvedl starosta Sokolova Jan Picka.

Na poslední týden v srpnu město svolá mimořádné jednání Zastupitelstva, aby stihlo projekt do 4. září poslat k dotačnímu řízení. Realizaci by pak mohla začít na jaře příštího roku.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy