Sokolov: Na Vítězné město síťuje pozemky (TV Západ)

Pozemek na sokolovském sídlišti Vítězná, kde dříve stávaly vojenské objekty, prochází v současné době úpravami na budoucí individuální výstavbu. Investorem je město, které chce po dokončení nabídnout stavební parcely zájemcům.

dezinfekce

"Ten pozemek je už z části zastavěný. Jak vidíte již za mnou, tam už rodinné domky vznikaly a vznikají. Oblast, kterou nyní právě rekonstruujeme nebo připravujeme pro novou výstavbu, tak zde se bude nalézat 11 parcel. Tzn. jedenáct rodin, které touží po rodinném domku, zde najde svou příležitost. Každý z pozemků bude mít zhruba kolem 800 metrů čtverečních," popsal místostarosta Sokolova Jan Picka. 

Práce na pozemku byly zahájeny loni na podzim a hotovo má být letos na konci září. 

"Náklady, které jsme vyčíslili a jsou vysoutěženy společností, která právě tyto práce zajišťuje, jsou na necelých 8 milionů korun. Samozřejmě, jako ve všech akcích, jsme se snažili šetřit prostředky města. Takže jsme využili výzvy Ministerstva pro místní rozvoj na podporu bydlení. Tzn. na pomoc při realizaci dopravních        a technických sítí infrastruktur, které patří ke každé stavební parcele. Zde jsme byli úspěšní a téměř jeden milion korun, je to něco kolem 800 tisíc korun – konkrétně, tak budeme čerpat dotačně," zmínil Picka. 

Součástí pozemku bude také menší parkoviště pro potřeby obyvatel přilehlého sídliště. 

"My jsme rádi, že budeme moci poskytnout obyvatelům sídliště další parkovací místa navíc, byť to bude opravdu kapka v moři, to je potřeba přiznat. Ale protože se tady tak trochu na divoko na této ploše parkovalo, tak bychom zase úplně neradi o parkovací, byť jak říkám divoká, nelegální místa, přišli. Tak součástí projektu je také parkoviště pro 10 osobních automobilů. Jak ještě jednou říkám, je to kapka v moři, ale moře se skládá z kapek," vyjádřil uspokojení místostarosta Picka. 

Sokolov s ohledem na okolní dolové území dlouhodobě trpí malou možností pro rozvoj individuální výstavby. Hledá proto i drobné pozemky v intravilánu obce. Velkou příležitostí proto bude plánované zástavba v lokalitě Jižní lom, kde se plánuje několik desítek stavebních parcel. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy