Sokolov: Na stavbě Čtyřky se pilně pracuje

Do konce stavby pobytového zařízení „Čtyřka“ v Sokolově zbývají už jen necelé čtyři měsíce. Podle harmonogramu, který se drží plnit, je předpokládaným termínem dokončení akce letošní duben. Prostavěno už bylo 120 milionů korun z celkových nákladů kolem 160 milionů korun. Většina prací se nyní odehrává uvnitř budovy.

dezinfekce

V budoucím pobytovém zařízení se zvláštním režimem pracují řemeslníci a technici například na kompletaci veškerých rozvodů, někde už pokládají lina a malují. Ještě předtím dostal objekt v závěru loňského roku venkovní fasádu, usazena byla všechna okna a uvnitř se začalo topit, aby mohly během zimy pokračovat práce na interiérech.

Ministerstvo práce a sociálních věcí vloni schválilo městu nejdříve dotaci 50 milionů korun a poté ještě k této částce přidalo dalších 15 milionů. Celková výše státní dotace tak dosáhla 65 milionů korun. Jméno „Čtyřka“ odkazuje na někdejší čtvrtou základní školu, na jejímž místě nová budova určená nejen pro lidi v pokročilejším věku, kteří potřebují nepřetržitou péči, vzniká.

Dění na stavbě z listopadu loňského roku si můžete připomenout na zajímavých záběrech pořízených dronem.


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy