Sokolov: Na Školy v přírodě dá město 7,5 milionu korun (TV Západ)

Pomoci dětem v obnovení sociálních kontaktů a přispět strádajícím poskytovatelům ubytování v regionu. To jsou dva hlavní důvody nedávného rozhodnutí sokolovských zastupitelů vyčlenit 7,5 milionu korun na podzimní týdenní Školy v přírodě pro všechny místní školáky.

dezinfekce

"Naše děti, které se téměř, zvláště 2. stupeň, rok neviděly, rok nebyly ve škole a chybí jim jejich kolektiv a aktivity, na co se podíváte, tak ty děti tím velice strádají. Proto jsme se rozhodli, že pošleme naše děti na Školu v přírodě, na adaptační pobyt, kdy děti budou opět ve svém kolektivu, více se semknou, protože opravdu, jak jsem říkala, téměř rok se neviděly. V měsíci září a říjen bychom rádi, aby naše děti vyjely na ty Školy v přírodě. Dalším motivem, který nás k tomu vedl, je pomoc ubytovacím kapacitám a všem podnikatelům, kteří jsou navázáni na toto odvětví, které je pandemií také velice poškozeno. Takže v září, říjnu by nám mělo vyjet až 2500 našich dětí na Školy v přírodě s tím, že podmínkou je, aby se tyto pobyty uskutečnily v našem kraji, abychom pomohli našim místním podnikatelům," vysvětlila starostka Sokolova Renata Oulehlová. 

"My nyní obešleme ředitele našich škol a uděláme si s nimi schůzku. Ale teď již začneme řešit dopředu tu praktickou část, kdy nabídneme tuto možnost ubytovatelům např. v horských střediscích v Karlovarském kraji, aby děti vyjely do Karlovarského kraje. Bereme to také trošku jako pomoc podnikatelům v cestovním ruchu. Myslím si, že peníze, které dáváme – tři tisíce korun, by čistě teoreticky měly stačit na celý pobyt. Takže by to rodiče opravdu nemělo nic stát. Budeme dělat samozřejmě něco jako Slevomat a budeme koukat, co nám nabídnou za cenu, protože to, že jsme vyndali cenu tři tisíce neznamená, že nám to tu někdo nabídne za plnou cenu. To takto nelze, protože i k tomuto musíme přihlížet s péčí řádného hospodáře," dodal místostarosta Sokolova Ladislav Sedláček. 

Město zároveň vyzývá ubytovatele z regionu, aby předložili nabídky na pobyty pro zářijové a říjnové termíny.  Zároveň předpokládá, že unikátní možnost využije drtivá většina sokolovských školáků.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy