Sokolov: Na opravy škol půjde letos skoro 29 milionů (TV Západ)

Město Sokolov každoročně investuje miliony korun do oprav školských zařízeních. V současné situaci, kdy je na trhu nedostatek firem a poptávka převyšuje nabídku, začalo město s výběrovými řízeními na letní opravy hned z kraje roku.

dezinfekce

„V letošním roce město Sokolov dává téměř 29 milionů do oprav škol, školek, školských zařízení, domu dětí a mládeže a základní umělecké školy. Po zkušenostech z loňského roku, jsme začali soutěžit zhotovitele už v únoru, protože po loňských zkušenostech, kdy se nám firmy nehlásily, tak abychom vše stihli, příp. mohli opakovat výběrová řízení, tak jsme začali takto brzy. Osvědčilo se nám to, protože hned v prvním kole se nám nikdo nepřihlásil, jsou vyhlašována další kola a už se daří firmy zasmluvnit,“ vysvětlila místostarostka Sokolova Renata Oulehlová.

Některé akce byly již dokončeny, jiné probíhají. Největší aktivita je ale plánována na letní prázdninové měsíce. Například nový altán mají v Domě dětí a mládeže.

„Stojíme před altánem, který byl dokončen v nedávné době. Aktuálně se např. v Mateřské škole Pionýrů rekonstruuje balkon, pak se rekonstruuje ZŠ Boženy Němcové, kde se dělají úpravy v suterénu, omítky a podlahy. Ale hlavní „boom“ samozřejmě bude o letních prázdninách, kdy jsou školy úplně zavřené a školky jedou v úsporném režimu,“ popsala místostarostka.

Hotové jsou kromě altánu v DDM ještě dveře u družiny, sociální zařízení a podlaha na ZŠ Boženy Němcové. Největší zakázkou bude výměna stropní konstrukce a půdní vestavba v Základní umělecké škole za 8,5 milionu korun. 

„Před třemi lety jsme se domluvili s našimi řediteli škol, školek a našich školských zařízení, aby si určili jednu prioritu. Oni nejlépe vědí, kde je největší problém na té škole, a to se určitě udělá. Osvědčilo se nám to a ředitelé jsou spokojení,“ dodala Oulehlová.

Drtivá většina letošních zakázek by měla být hotová do začátku nového školního roku. Čtyři zakázky pak v průběhu podzimu. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy