Sokolov: Na charitativním jarmarku se vybralo 120 tisíc korun (TV Západ)

V prostorách Městského domu kultury v Sokolově se uskutečnil charitativní vánoční jarmark. Smyslem akce bylo podpořit Nadační fond Šance onkoláčkům, který materiálně a finančně pomáhá dětem s vrozenými vadami, dětem s vážným onemocněním a dětem v onkologické léčbě a 2 roky po jejím ukončení.

dezinfekce

„Všechno to jsou ručně dělané výrobky, které poslali lidé z celé České republiky. Výrobky jsou i z Karlovarského kraje – od výrobců, kteří se tím živí a zároveň i od lidí, kteří vyrábí pouze s láskou,“ popsala pořadatelka akce Petra Šetele.

Pořadatele akce překvapil mimořádný zájem veřejnosti.

„My jsme čekali, že přijde 600 až 700 lidí. Ale ono se těch 600, 700 lidí zde otočilo již během té první hodiny. Ještě nám zbývají 2,5 hodiny. Tak jsme zvědavi, kolik ještě přijde lidí. Já jsem strašně rád, že lidem není jedno, co se děje s někým, kdo nemá tolik štěstí a tolik zdraví jako my, kteří tady to můžeme dělat,“ uvedl ředitel Městského domu kultury Ladislav Sedláček.

„Já znám takové hezké přísloví. Vždycky máme dvě ruce - jednu, abychom pomohli sami sobě a druhou, abychom pomáhali ostatním. Myslím si, že to tady platí úplně pro všechny,“ doplnila Šetele.

Akci přišli podpořit také členové vedení města – starosta Jan Picka a místostarostka Renata Oulehlová. Poděkování patří také řadě dobrovolníků, kteří pomáhali s organizací akce a prodejem.

„Mé nejúžasnější kamarádky, které mi pomáhají ve všem a vždycky. Takže jsem jim moc vděčná. Patří jim velké díky,“ poděkovala Šetele.

Kromě prodeje nejrůznějších výrobků, ale i pochutin, cukroví a občerstvení, se během akce konal doprovodný program. Například dílny kde se zdobily perníčky a cupcake. Probíhaly také soutěže a doprovodný kulturní program. Ať už zpěv v podání Áji Shirmanové nebo tanec studia Anfas.

Na jarmark také dorazili skauti ze střediska Dýmka Habartov a přivezli sebou Betlémské světlo.

Během jarmarku se vybíraly také příspěvky a běžela i online aukce. Po sečtení všech financí pořadatelé oznámili částku, která všem téměř vyrazila dech. Lidé přispěli celkem 120.000 korunami. Čtyřhodinovou akci zakončilo vypuštění lampionu štěstí na přilehlém Novém náměstí.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy