Sokolov: Muzeum má zabezpečenou další část svých prostor (TV Západ)

Finance na zabezpečení části sokolovského muzea, jehož zřizovatelem je Karlovarský kraj, je první drobnou uskutečněnou akcí v komplexním projektu využití uvolněných prostor zámku po městské knihovně. Čidla pohybu hlídají nyní prostory určené k postupné rekonstrukci.

dezinfekce

"Jde o akci, která souvisí s novou projektovou dokumentací, která je připravená a doufáme, že na její realizaci, na tu rekonstrukci, budeme užívat i dotaci z ITI Karlovarské aglomerace," uvedla radní Karlovarského kraje Oľga Haláková. 

"Právě proto, že odešla knihovna, tak máme už v současné době projekt, a dokonce i stavební povolení na dvě křídla sokolovského zámku, které chceme postupně opravit. Hledáme na ty jednotlivé části, protože celek asi se nám nepovede udělat najednou, hledáme finanční prostředky. A mezi finanční prostředky patří i projekt, na který jsme získali dotaci z Ministerstva kultury a částečně také z peněz, které nám poskytl náš zřizovatel, Karlovarský kraj, a to je právě zabezpečení této části zámku, v místech kde původně sídlila knihovna," popsal ředitel sokolovského muzea Michael Rund. 

Pokud vše půjde podle představ muzea, bude v následujících letech v prostorách provozována pestrá činnost. 

"V prvním patře chceme uzavřít zámecký okruh, kde bude muzejní expozice, která připomene Sokolov ve 20. století. Potom by tam měla být obnovena zámecká kaple, měla by tam být místnost, kde jsou štuky krásné, zámecké, měly by tam být takové zámecké interiéry a potom v přízemí, a to je věc, u které v současné době máme požádáno o dotaci v rámci projektu ITI KA, takže uvidíme, jak to dopadne. A pokud to dopadne dobře, tak bychom mohli v příštím roce začít s opravou prostor pro tzv. edukační centrum, dále tam opravíme sociální zázemí a ještě nám tam potom zbývá jeden prostor, který stále ještě není hotový, a to je prostor bývalé čítárny, kdy bychom chtěli do budoucna udělat zámeckou kavárnu a cukrárnu," dodal Rund. 

Prvotní zabezpečení dalších částí muzea vyšlo na zhruba půl milionu korun, z čehož větší část pokryla dotace z Ministerstva kultury, zbytek poskytl zřizovatel muzea.  


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy