Sokolov: Město získalo dotace na demolice i zateplení budov

Sokolov uspěl s několika podanými žádostmi o poskytnutí dotací a od různých poskytovatelů by měl celkem obdržet přibližně 9,3 milionu korun. Peníze jsou určené na úpravy komunikací, demolice starých bytových budov a rovněž na stavební úpravy a zateplení jedné z administrativních budov Městského úřadu Sokolov.

dezinfekce

Vybudování nové příjezdové komunikace a inženýrských sítí v Roháčově ulici, kde se počítá s přípravou pozemků pro individuální bytovou výstavbu, si vyžádá celkové náklady zhruba 11 milionů korun (částky jsou uváděny s DPH). Na komunikace a zpevněné plochy jsou v tomto případě náklady necelých 5,2 milionu korun. Přislíbená dotace na uznatelné komunikace představuje 800 000 korun.

Od Sokolovského uhelné odkoupilo město dva vybydlené domy v lokalitě nad kinem Alfa s tím, že je zboří a na jejich místě vzniknou nové parkovací plochy. Demolice objektu v Hornické ulici by měla stát kolem 10,5 milionu korun, z toho celkem uznatelné náklady představují skoro 9,7 milionů korun. Požadovaná dotace dosahuje 3,5 milionu korun. Demolice objektů v Heyrovského ulici si vyžádá celkové náklady přes 13,6 milionu korun, z toho dotace činí opět 3,5 milionu korun.

Stavební úpravy administrativní budovy městského úřadu v ulici K. H. Máchy, kde sídlí odbor sociálních věcí, mají přijít celkem na skoro 4,3 milionu korun. Z toho bude dotace představovat zhruba 1,5 milionu korun. Kromě jiného dojde na zateplení pláště budovy a snížení energetických nároků na její provoz. Náklady vyčíslené na jednotlivé akce se mohou změnit při výběrových řízeních, která budou vyhlášena.


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy