Sokolov: Město zavedlo poradenské dny pro nezaměstnané

Městský úřad Sokolov navázal další spolupráci se sokolovským úřadem práce. Pracovníci obou institucí organizují pro uchazeče o zaměstnání, kteří jsou v evidenci déle než pět měsíců, takzvané poradní dny. Ty se konají pro maximálně desetičlennou skupinu vždy dohromady třikrát.

dezinfekce

Posluchači se během schůzek dozví nejen o volných pracovních příležitostech, ale také se podrobně seznámí se zaměstnaneckou politikou, včetně důchodového pojištění. Hovoří se o možnostech dalšího vzdělávání, sociálně a pracovně právním poradenství, nebo o dotacích pro začínající živnostníky.

Sociální pracovnice městského úřadu také představí svou práci a nabídne případnou pomoc při řešení finanční tísně, nebo bydlení.

"Spolupráce s úřadem práce je dlouhodobě na velmi vysoké úrovni. Proto jsme neváhali a možnost pořádat pro dlouhodobě nezaměstnané interaktivní poradny okamžitě přijali. Vítáme jakoukoli příležitost, zvýšit pravděpodobnost, že se podaří pomoci byť jedinému člověku k novému zaměstnání," komentovala novou službu místostarostka Renata Oulehlová s tím, že kurzy hradí stát a podobné poradní dny zavedli rovněž například v Hroznětíně a v Ostrově na Karlovarsku, nebo v Horním Slavkově, či Rotavě na Sokolovsku.

"Na druhou stranu je třeba si říct, že řada z nich jsou v evidenci účelově. Kurz je povinný a každá aktivita kterou musí dlouhodobě nezaměstnaný absolvovat je žádoucí," dolala místostarostka. 


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy