Sokolov: Město vybírá vedení zařízení Čtyřka (TV Západ)

Největší porevoluční projekt v sociální oblasti ve městě Sokolov, stavba pobytového zařízení Čtyřka, se dostává do další fáze. Samotná stavba nabrala sice kvůli covidu menší zpoždění, ale město již vybírá budoucí vedení tohoto zařízení.

dezinfekce

„Naše Čtyřka už opravdu roste do krásy. Stavební úpravy budou u konce. Mírně se tedy prodlouží, bude to až do konce května, kdy se bude předávat stavba. Poté mohou začít vnitřní úpravy. Jako úplně první je již vypsáno výběrové řízení na pozici ředitele či ředitelky Domova pro seniory naší Čtyřky, kdy do 31. března mohou uchazeči zasílat přihlášky. Součástí výběrového řízení na ředitele je vypsána i informace, že se mohou hlásit i sestřičky. Budeme rádi. De facto tam bude možná různá škála zaměstnání, ať je to do kuchyně, lidé na úklid a hlavně pečovatelé. V této době, která je těžká a ještě asi těžká bude ohledně pandemie koronaviru, se městu podaří zaměstnat více než 50 lidí,“ uvedla starostka Sokolova Renata Oulehlová. 

Podle města bylo rozhodnutí stavět odvážná, ale správná volba. A to ve vlastní režii. 

„Rozhodnutí o tom, zda začneme stavět, jsme nechali na novém Zastupitelstvu, kdy noví zastupitelé – jako první řádná schůze Zastupitelstva bylo to, jestli začneme stavět, všichni jsme rozhodli, že ano. Nyní, když vidíme, že již finišujeme a kolik jsme za to dali finančních prostředků, tak si myslím, že to bylo opravdu hodně dobré rozhodnutí. Čtyřka vyroste za 162 milionů. Dostali jsme navíc 65 milionů dotaci od státu - z Ministerstva práce a sociálních věcí. Takže město Sokolov vybudovalo opravdu dominantní stavbu, velice potřebnou, za necelých 100 milionů. Což si myslíme, že i s přihlédnutím, i kdyby byla dotace, tak za současné ceny, které jsou ve stavebnictví, bychom určitě nebyli schopni postavit tento objekt za 160 milionů. To určitě ne. Opravdu máme radost z toho, jak se nám to podařilo,“ dodala Oulehlová. 

V zařízení bude celkem jedenačtyřicet jednolůžkových pokojů a 10 dvoulůžkových. Vnitřní vybavení se již instaluje. První klienty přijme zařízení příští rok v lednu. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy