Sokolov: Město chce své koupaliště nadále vylepšovat

Městské koupaliště čeká v příštím období další vylepšování, aby byli jeho návštěvníci co nejspokojenější. Provozovatel zařízení, Sokolovská bytová s. r. o., bude mít v tomto směru volnější ruce, protože letos na podzim skončila po pěti letech takzvaná doba udržitelnosti. Koupaliště bylo totiž revitalizováno z dotací Evropského fondu pro regionální rozvoj a příjemce takové podpory se zavazuje po dobu udržitelnosti udržet výsledek projektu beze změny.

dezinfekce

Konec doby udržitelnosti znamená, že lze na koupališti realizovat některé úpravy, například doplnit některé atrakce v bazénu, kterých příliš mnoho není.

„V následujícím období plánujeme dokončení revitalizace celého areálu, kde kromě drobných oprav připravujeme opravu pláště objektu strojovny. A jsou tady další věci, které bychom chtěli vylepšit, například rozšířit možnosti občerstvení,“ uvedl Ing. Erik Klimeš, jednatel společnosti Sokolovská bytová s. r. o.

Právě tato městská společnost koupaliště už šestou sezonu provozovala na základě příkazní smlouvy. Zároveň je i vlastníkem a provozovatelem Krytého bazénu v Sokolově.

V minulých letech došlo i na některé akce, které nebyly hrazeny z dotací.

„Jednalo se o opravu objektu bývalé úpravny vody, kde vzniklo sociální zázemí pro návštěvníky a personál bazénu včetně nové ošetřovny. Došlo také na rekonstrukci oplocení areálu a výstavbu objektu pokladny a pořízení odbavovacího systémemu N-Tree s turnikety, které fungují v rámci propojení systémů odbavení krytého bazénu a koupaliště. Ke vstupu tak mohou návštěvníci využívat i předplacených čipových karet do krytého bazénu,“ podotkl Klimeš.

V nedávno ukončené sezoně se pohybovala návštěvnost koupaliště kolem 14 500 lidí.  Průměrná sezónní návštěvnost areálu se přitom pohybuje hlavně v závislosti na klimatických podmínkách mezi 13 000 až 26 000 lidí. Od doby ukončení revitalizace koupaliště v roce 2015 prošlo jeho bránou zhruba 110 000 návštěvníků. Za celou tuto dobu činilo základní celodenní vstupné 60 korun, což byla jedna z vůbec nejnižších cen v regionu.

Městské Koupaliště bylo otevřeno v šedesátých letech minulého století na předměstí Sokolova. Tehdy bylo na­pouštěno vodou z Lobezského potoka a mělo jak plaveckou, tak sko­kanskou část, v níž byly dvě věže s výškou tři a pět metrů nad hladinou. Začátkem devade­sátých let prodělalo koupaliště rekonstrukci, při které došlo k zásadní změně dispozice. Zmizela skokanská část a železobetonová skluzavka, vznikla nová úpravna vody a k napouštění bazénů se začala používat pitná voda. V dalších letech přibyly v areálu dvojskluzavka a beachvo­lejbalové kurty. V roce 2015 skončila revitalizace areálu za přispění Evropského fondu pro regionální rozvoj ve výši 42,3 milionu korun. Stavba trvala od jara 2014 do června 2015 a provedlo ji konsorcium firem Metrostav, Akvahelp metal a Bazenservis.


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy