2011 – Sokolov: Kraj podpoří projekt policejního psa Ajaxe (4530) (TV Západ)

Letošní škrty napříč všemi resorty dopadají i na některé dlouhodobé a osvědčené projekty. Jedním z nich je známý policejní pes Ajax. Původní projekt sokolovské policie se postupně rozšířil do celé republiky. Běží samozřejmě i na školách v našem regionu.

dezinfekce

„Je to akce, která běží v České republice už 10 let. Je určena pro děti druhých a třetích tříd základních škol. Bohužel rozpočet Policie České republiky v tomto roce naznal poměrně výrazných škrtů, takže jsme se rozhodli v letošním roce částkou 103 tisíc na to, abychom vydali takové malé pracovní listy, respektive deníčky pro děti druhých a třetích tříd, kde se seznamují hravou formou s reálným životem, to znamená s dopravní výchovou a s dalšími nebezpečími, se kterými se mohou v běžném životě setkat", popsal krajský radní Vratislav Emler.

Zápisník dále obsahuje užitečné rady a informace přiměřené věku a schopnostem dětí. Varuje před šikanou, drogami nebo hazardem. Za příspěvek kraje se vyrobí zápisníky. Pro další dva roky vyčlení stejnou částku na jejich dotisk a navíc dalších zhruba 100 tisíc na výrobu 250 plyšových psů Ajax jako třídních maskotů tohoto projektu.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy