Sokolov: Jednání o koupi 200 bytů se vrací na začátek (TV Západ)

Jedním ze dvou bodů jednání mimořádného termínu sokolovského Zastupitelstva města byla nabídka pražského investora ohledně bytů v lokalitě Alfa.

dezinfekce

Dvě stovky jednotek město chtělo získat od libereckého majitele, ale potřebných 34 milionů původně zastupitelé neschválili.

„Probírali jsme ho téměř hodinu a půl, protože je opravdu zásadní. Nabídka ležela na stole od investora z Prahy, který byl ochoten se společně se Sokolovem podílet na nákupu objektů, které patří společnosti liberecká Soukenická (Soukenická LB s.r.o., pozn. redakce), my tomu pracovně říkáme Kendíkov. Tzn. objekty, které jsou nad kinem Alfa, a několik málo vchodů, které jsou v ulici Divadelní. Celkem jde o 200 bytů. Možná si vaši pravidelní diváci a posluchači vzpomenou, že zhruba před rokem jsme měli nabídku na odkup všech bytových jednotek. Částka, za kterou nám byly nabízeny, byla 34 milionů korun. Zastupitelstvo tehdy částku neakceptovalo a my jsme od nabídky odstoupili. Samozřejmě jsme se dále aktivně zaměřovali na to, co s objekty bude, protože zastupitele a vedení města enormně zajímá osud objektů. Bojíme se toho, že město by se mohlo stát adresou pro další nepřizpůsobivé občany a dlouholeté „pobírače“ dávek. Takže to bedlivě sledujeme. Nabídka od pražské investiční skupiny a následně od samotného investora byla ve smyslu „pojďme se rozdělit“ o finanční částku, která je potřeba na zakoupení objektů. Nabídka zněla, že 15 milionů by dodala pražská investiční společnost, 15 milionů by dodalo město Sokolov a zatím bychom se k tomu zavázali ve smlouvě o smlouvě budoucí. Poměr bytů by byl 40 pro investora z Prahy a 160 bytů pro město Sokolov,“ vysvětlil situaci starosta Sokolova Jan Picka.

Na první pohled nepoměr počtu bytů je dán jejich stavem. Zatímco pražský investor měl zájem o byty, ve kterých bydlí nájemníci, městu by zůstaly především prázdné, z větší části vybydlené byty. Shoda ve vedení ani v zastupitelstvu nakonec nebyla, a tak se vše vrací na začátek. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy