Sokolov: Já, Ty a To aneb divadlo pro děti a jejich rodiče

Taneční a pohybovou inscenaci určenou pro děti od deseti měsíců do tří let, a samozřejmě i pro jejich rodiče, která jim umožní první kontakt s divadlem, můžete navštívit 5. září od 10 hodin v Městské knihovně v Sokolově. V přednáškovém sále ji uvede Studio Damúza z Prahy. Akce se koná v rámci projektu Bookstart.

dezinfekce

Já, Ty a To je abstraktní pojednání o kulatosti světa pro nejmenší. Svět je kulatý, svět se točí. Pojďte se točit taky! Vydejte se společně s kosmonauty na dobrodružnou cestu galaxií, třeba na svítící planetu nebo planetu z heboučkého plyše! Tanečníci provedou nejmenší diváky světem kolem dokola. Představení nabízí dětem první kontakt s divadlem, respektuje jejich potřeby a citlivě je uvádí do světa pohybů, zvuků a dotyků. Už od 10 měsíců si totiž miminka začínají pamatovat věci kolem sebe a svět, který bezprostředně nevidí, pro ně už začíná existovat.

Bookstart je  mezinárodní projekt, jehož první fází je předání dárkových knižních sad novorozeným dětem a jejich rodičům. Na tento dárek navazují další aktivity k podpoře čtenářství v raném dětství. Například vytváření a nabídka prostoru, kde se setkávají rodiče dětí se specialisty i dalšími rodiči, informační, referenční a konzultační služby k čtenářství a literatuře pro děti, besedy a aktivity pro nejmenší děti. Autorem projektu je nezisková organizace Book Trust, která ho zahájila ve Velké Británii v roce 1992. Jen v letech 2013 až 2014 rozdala 1,5 milionu dárkových sad rodičům a tři miliony knih dětem.


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 03.09.2019 08:00




0 +
 

Hlavní zprávy