Sokolov: Herna, divadlo i hlavní sál se dočkaly úprav (TV Západ)

V Městském domě kultury v Sokolově proběhly v nedávné době úpravy dalších částí této rozsáhlé budovy. Dočkaly se prostory herny, pomalu se rozbíhají úpravy hlavního sálu a nové sedačky získalo divadlo.

dezinfekce

Návštěvníci mají k dispozici větší a pohodlnější místa k sezení.

„Je v tom obrovský rozdíl, protože předtím byly sedadla tak, že když někdo vstával v řadě, tak si museli stoupnout ti v řadě před ním. Teď už máme klasiku, že opravdu si stoupají tak, jak lidé mají. Ale hlavně jsme pro návštěvníky divadla chtěli vytvořit větší pohodlí a komfort. Takže se to vyměnilo, protože na tom původním se doopravdy nedalo sedět nebo se dalo sedět tak max. 60 minut. Pak už se člověk začal kroutit a všelijak se v sedačce „štelovat.“ Tady to divadelní křeslo je úplně někde jinde a my jsme městu moc vděční, že to umožnilo,“ poděkoval ředitel MDK Ladislav Sedláček. 

Město na obměnu sedaček a úpravy hlediště vynaložilo 1,5 milionu korun. MDK přidal ze svého rozpočtu 500 tisíc. Rozšířením plochy pro sedačky jejich počet poklesl jen o 10 na celkových 350. Diváci získají lepší posezení, kulturák další možnost projekce. 

„My, když už jsme kupovali nový digitální projektor do kina Alfa, tak jsme věděli, že starý digitální projektor, který tam byl, přesuneme sem do městského divadla a tím, že se vyměnily i sedadla, tak se i projektor přestěhoval. Zde bychom potom chtěli promítat premiéry např. muzikálů či oper a na to jsme ho potřebovali. Takže jsme ho nevyhodili, neprodali a nechali jsme si ho. A nyní tady odtud máme druhý plnohodnotný digitální projektor a máme tak v Sokolově dva kinosály, které mohou směle promítat premiéry. Kdyby se náhodou objevil film, kde by bylo např. 800 lístků potřeba, tak to umíme naplnit. Jedno promítání by mohlo být zde a druhé nahoře v kině Alfa,“ pochlubil se ředitel. 

Zrekonstruované prostory herny, která se nachází v úrovni balkonu hlavního sálu, si přišel prohlédnout i místostarosta města Karel Jakobec. V místnostech zatím našla azyl část Základní umělecké školy, ve které také probíhá rekonstrukce. Město opět finančně vypomohlo.

„Tak bylo to něco přes dva miliony korun. Myslím si, že celá akce se velmi povedla. Je to další část probíhající rekonstrukce Městského domu kultury. Předpokládáme, že příští rok bychom se mohli vrhnout na hlavní sál a hlavně na vstupní vestibul,“ uvedl místostarosta Karel Jakobec.

Jeho slova potvrzuje ředitel MDK a dodává podrobnosti:

„Aktuálně bychom nyní chtěli vyřešit hlavní dveře, tedy vstup a pak dílčí opravy, např. nějaké věci na velkém sále, ale na co jsem velmi pyšný a za co jsem moc rád, tak začalo město řešit lustry na velkém sále, takže palec nahoru a moc děkujeme,“ dodal Sedláček.

V letošním roce šly do oprav a investic Městského domu kultury v Sokolově zhruba 4 miliony korun.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy