Sokolov: Dvě nové cyklostezky vyjdou na skoro 35 milionů (TV Západ)

Dvě nové trasy cyklostezek vzniknou v Sokolově. Měly by vyjít na 35 milionů korun a město počítá s dotací z Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci Integrovaného regionálního operačního programu ve výši okolo 28 milionů korun.

dezinfekce

„První cyklostezka, o které mluvíme, bude spojovat Sokolov s obcí Dolní Rychnov. Povede za současným Gymnáziem Sokolov, kde nám kolem nové kruhové křižovatky, podél jezera Gsteinigt a technických služeb, spojí Sokolov a Dolní Rychnov. Tzn., že občané, kteří dojíždí za prací do Sokolova a z obce Dolní Rychnov, tak jí určitě budou moci využívat. Další cyklostezka, která je opravdu Sokolováky velice očekávána, začne v Lesoareálu Bohemia a povede kolem chemických závodů přes oblast Mičurinova. Propojí nás přes největší sídliště v Sokolově – přes sídliště Michal na páteřní cyklostezku, která vede zde a spojuje jezero Michal a Slavkovský les. Cyklostezka nám přes sídliště a lokality, kde bydlí hodně obyvatel, propojí Slavkovský les a cyklostezku Bohemia. Ovšem, co je pro nás podstatné a proto to děláme, že mnoho lidí zejména v letních měsících ze sídlišť, která tady jsou, dojíždí do zaměstnání, dolů - do spodní části města, tak to pro ně bude velice příjemná cesta do práce, kdy nyní se nám mnohdy pohybují po silnicích, ulicích, které jsou v Sokolově, jako i v jiných stejně velkých městech, přetěžovány. Takže od toho si slibujeme opravdu hodně. Je to de facto spíše prvek zlepšení bezpečnosti a samozřejmě také jsme se snažili trasu využít tak, abychom lokalitu zatraktivnili, aby cyklostezky, které už v Sokolově jsou, byly smysluplně rozšířeny,“ popsal podrobně nad mapou místostarosta Sokolova Jan Picka.

Oba úseky by se měly zahájit během příštího roku. U první zmíněné již došlo k vypsání výběrového řízení na dodavatele. 


Komentáře

  • Před 6 roky

    za prvé by pan místostarosta mohl ukazovat přesněji v plánu a za druhé mohl říct, že stěžejní část cyklostezky se opravovat nebude (už teď je v havarijním stavu a na vlastní nebezpečí) o zabírání zahrádek ani nemluvě

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy