Sokolov: Dvě budovy u Alfy šly k zemi (TV Západ)

Dlouhodobý plán města Sokolova o zlepšení podmínek ve čtvrti nad kinem Alfa pokračuje v těchto dnech odstraněním dvou vybydlených domů. Od Sokolovské uhelné, která v lokalitě vlastní zhruba 200 bytových jednotek, je město odkoupilo v loňském roce.

dezinfekce

„To jsou konkrétně dva objekty – jeden samostatný a druhý je třetinový objekt v ulici Hornická. Objekt, který právě padá k zemi za mnou, tak je v ulici Heyrovského. Zpočátku jsme se lekli, protože předběžné projektové náklady byly opravdu až abnormálně vysoké. Nicméně, nelekli jsme se zas úplně, protože několik demolic už máme jako město za sebou. Víme, že ceny za demoliční práce nakonec v té soutěži jdou dolů. Co se týká těchto dvou objektů, cena se vyšplhala ke 4 milionům korun,“ uvedl přímo u probíhající demolice místostarosta Sokolova Jan Picka. 

Složitější na demolici je objekt v ulici Hornická, který se ubourává od obydleného domu.

„Kdy dochází k demolici třetiny od tohoto objektu a tam musíme opravdu postupovat velice opatrně. Co se týče objektu v ulici Heyrovského, tzn. u kina Alfa, tak tam náklady byly přeci jen o malinko menší a také demolice bude lépe proveditelná,“ doplnil místostarosta.

Na místech po demolicích mají vzniknout parkovací plochy. 

„My právě, když jsme žádali Ministerstvo pro místní rozvoj a sáhli jsme si do projektu na demolici budov v sociálně vyloučených lokalitách, tak samozřejmě jsme také museli říci, co zde budeme dělat v budoucnu. Mimochodem dotace z těch 4 milionů je ve výši 1,5 milionu. Netajili jsme se tím, že zde chceme udělat parkoviště. Parkoviště vznikne zde, místo tohoto objektu. Zde předpokládáme, že jej budou v drtivé většině využívat návštěvníci nedaleko ležícího kina Alfa. Co se týče druhého parkoviště, které je v ulici Hornická, tak tam si parkoviště také najde své opodstatnění, protože to není problém jen Sokolova, ale problém každého města, kdy za každé nové parkovací místo se platí zlatem,“ dodal Jan Picka. 

Parkovací plochy budou zapotřebí i poblíž nového pobytového zařízení Čtyřka, které bude letos v dubnu v této lokalitě dokončeno.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy