Sokolov: Dva projekty řeší parkování na sídlišti Vítězná (TV Západ)

Další dvě místa s vylepšeným parkováním chystá sokolovská radnice na sídlišti Vítězná. V loňském roce přibyla nová kolmá parkovací stání v ulici Běžecká v Sokolově. Zámkovou dlažbu v kombinaci se zatravňovacími prvky pro zasakování dešťových vod doplnilo řešení stávajícího veřejného osvětlení.

dezinfekce

V polovině letošního roku by měly pokračovat stavební úpravy komunikace ulice Vítězná směrem k základní škole Běžecká.

„Ono to není jenom to parkoviště, které by mělo vzniknout tzv. K+R u Základní školy Běžecká, ale je to vlastně celá ta komunikace, která vede k té škole. Měly by tam být vytvořena nová kolmá parkovací místa. V současné době se tam parkuje a parkovat by se tam asi nemělo. Nicméně proto chceme tu situaci zpřehlednit, takže tam bude vybudováno několik nových parkovacích míst. Bude se tam řešit samozřejmě dešťová kanalizace, bude se řešit veřejné osvětlení, některé lampy se budou rozšiřovat. No a to zásadní je trošku ulehčit té situace, zejména v ranních hodinách, takže tam bude vytvořené parkoviště K+R. To znamená pro rodiče, které při té, které přivážejí děti do školy, bude tam taková jednoduchá točna, aby se velmi jednoduchým způsobem mohli dostat zase z této komunikace. Co se týče samotné realizace, tak s tou počítáme, že by měla začít někdy v měsíci červnu a měla by být ukončena někdy na konci prázdnin,“ přiblížil starosta Sokolova Petr Kubis. 

Jen o kousek dále směrem k ulici Atletická je v současné době velká odstavná plocha se zpevněným povrchem. I zde chce město vytvořit plnohodnotné parkoviště, vyhlásilo proto výběrové řízení na zpracování projektové dokumentace.

„Město chce jít filozoficky tou cestou, že vybudujeme velká záchytná parkoviště, kam bychom měli směřovat dopravu v klidu. A jedním z nich, které by mohlo na území města vzniknout, je právě to velké velké parkoviště, které v současné době je jako velká písčitá odstavná plocha na Vítězné. Takže my jsme se v Radě dohodli, že i z této části vybudujeme nové parkoviště, které by právě mělo patřit do té kategorie záchytných parkovišť s tím, že samozřejmě chceme, aby to nebyla velká asfaltová plocha, ale na tomto místě bychom chtěli vytvořit prostor, kde bude dlažba. A samozřejmě chtěli bychom tam třeba vysázet zeleň a stromy. Je to uprostřed sídliště. To znamená, že aby to i trochu vypadalo. Aby to klima bylo trochu lepší,“ nastínil vizi Kubis. 

Projektová dokumentace by měla dát odpovědi na otázky kapacity parkoviště i jeho předpokládanou cenu. Na zprovozňování podobných záchytných ploch se město v poledních letech stále více zaměřuje. Slouží již na sídlišti Michal, v přípravě jsou další například u vlakového nádraží. Všechny se kromě bezplatného parkování vyznačují také dohledem městského kamerového systému. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy