Sokolov: Dotace na Čtyřku je o 15 milionů vyšší

O tom, že nejenom město potřebuje pobytové zařízení se zvláštním režimem, které v současnosti vzniká pod názvem Čtyřka, nejspíše už nelze po aktuálním rozhodnutí Ministerstva práce a sociálních věcí pochybovat. Už před časem přikleplo městu dotaci 50 milionů korun a nyní dodatečně rozhodlo, že k této částce ještě přidá dalších 15 milionů. Celková výše státní dotace tak dosáhne 65 milionů korun, náklady na stavbu se pohybují kolem 150 milionů.

dezinfekce

„Musím konstatovat, že se podařila další skvělá věc. Po padesátimilionové finanční injekci z května se tak jedná o další částku, jež významně vypomůže městskému rozpočtu,“ uvedla starostka Renata Oulehlová.

Ostře sledovaná stavba „Čtyřky“ jde zatím podle plánu. Hrubá stavba je už v podstatě hotová. Projekt začal loni v srpnu, dosud bylo prostavěno kolem 60 milionů korun. Bylo vyhlášeno i výběrové řízení na dodávku gastrotechnologie a mobiliáře pro budovu. Předpokládaný termín dokončení akce je duben roku 2021. Jméno „Čtyřka“ odkazuje na někdejší čtvrtou základní školu, na jejímž místě nová budova určená nejen pro lidi v pokročilejším věku, kteří potřebují nepřetržitou péči, vzniká.


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy