Sokolov: Den otevřených dveří na Floridě (TV Západ)

Slavnostním přestřižením pásky zahájili zástupci města Sokolova a dodavatelských firem Den otevřených dveří v areálu ZDRAPOSO nyní zvaném Florida. Sedmnáct malometrážních bytů již čeká na své nájemce, kteří se mohou přihlásit do jednotlivých řízení, o jejichž výsledcích nakonec rozhodne Rada města.

dezinfekce

„Dlouho jsme řešili, jak naložit s objektem bývalých chráněných dílen, protože chráněné dílny, které v něm fungovaly, tak docela rychle skončily. Městu se podařilo převzít handicapované lidi, aby měli svoji práci. Takže město Sokolov tyto lidi zaměstnává. Dlouhodobě byla velká část nevyužita a objekt celkově chátral. Samozřejmě je to objekt v centru města a na výborném místě. Přemýšleli jsme a nakonec jsme přišli k tomu názoru, že by bylo dobré zrekonstruovat ho na malometrážní byty. A dnes vidíte výsledek,“ popsala okolnosti předcházející rekonstrukci objektu starostka Sokolova Renata Oulehlová. 

Rekonstrukce za 34 milionů korun trvala necelý rok. Dny otevřených dveří pro veřejnost se budou ještě opakovat.

„Aby si co možná nejširší veřejnost mohla přijít byty prohlédnout. Co se týče toho, kdo může žádat o byty, tak cílovou skupinou jsou občané 60 plus. Je to z toho důvodu, že byty jsou malometrážní, jsou od 35 do 55 metrů a hlavně jsou plně přístupné, nejsou zde žádné zásadní bariéry. Je to o tom, že i kdyby měl člověk chodítko, tak se vždy do svého domova dostane,“ přiblížila Oulehlová.

V rekonstruovaném objektu jsou také nebytové prostory. Město v nich chce umožnit provoz jedné až dvou lékařských ordinací a také menší pekárny a kavárny. Vznikají i plány s dalším využitím areálu. Rekonstrukce se dotkla jen jednoho ze dvou křídel objektu a v celém areálu jsou i další pozemky.

„Ty chráněné dílny nejsou v úplně vyhovujících prostorách tím, že materiál, který se zpracovává, musí buď vozit výtahem nebo nosit po schodech, tím se ztratí hodně času. Vymýšlíme, kde by se daly najít vhodné prostory pro chráněné dílny. V momentě, kdyby se našly prostory, tak určitě budeme rekonstruovat i další část. Tento objekt je geograficky v srdci města, je oplocený a je zde opravdu klid. Myslím si, že si určitě zaslouží takto důstojné místo mít občany a byty a prostě dobře tu žít,“ dodala starostka Oulehlová.

Nájemníci budou vybíráni pomocí kombinované aukce, kdy nejnižší cena je 95 korun za metr čtvereční. Ke každému bytu náleží jeden sklep. Byty v úrovni terénu mají předzahrádku, ostatní byty mají prostorný balkon. Cena za metr čtvereční sklepního prostoru a zahrádky jsou 3 koruny. Bytový areál je uzavřený, je v něm možné parkování.

Podrobnosti k jednotlivým pronájmům najdete v odkazu v textové části reportáže.

Odkaz:
http://www.sokolov.cz/nemovitosti/byty.htm 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy