Sokolov: Čtvrtá etapa na Vítězné přinese lepší parkování (TV Západ)

Dalším projektem z komplexního programu revitalizace sokolovského sídliště Vítězná je čtvrtá etapa. O její realizaci budou rozhodovat zastupitelé na mimořádném zasedání.

dezinfekce

„Chceme požádat o dotaci na čtvrtou etapu sídliště Vítězná. Součástí této etapy jsou dvě stavby. První stavba je parkoviště, které je dnes již používáno lidmi, kteří na Vítězné bydlí. Je to panelová cesta a z toho by mělo být pěkné parkoviště. Celkové náklady odhadujeme na 14,5 milionu korun. Dotace ze Státního fondu Rozvoje bydlení hovoří o tom, že můžeme čerpat 50 % uznatelných nákladů. Ale pozor! Pouze do maximální výše 6 milionů korun. Čekáme na tuto výzvu, která by měla být vypsána každým dnem. Budou tam také známy konkrétní podmínky, za kterých se mohou města přihlásit. Předpokládáme, že podmínky budou nastaveny tak, že i město Sokolov si bude moci zažádat. A protože chceme být logicky spíše mezi prvními žadateli než mezi těmi posledními, proto si dovolím požádat kolegy o mimořádné zastupitelstvo, jehož jediným bodem by mělo být právě schválení postupu, že se do této dotace můžeme přihlásit,“ vysvětlil místostarosta Sokolova Jan Picka. 

V případě získání peněz chce město zahájit čtvrtou etapu v příštím roce na jaře. První etapa přinesla radost pro děti a jejich rodiče. Velké hřiště Velryba bylo otevřeno v polovině roku 2017. 

„Dnes a denně je hřiště opravdu hodně využíváno malými dětmi, vlastně z celé oblasti Vítězná. Takže to byla první etapa. Druhá etapa, která se udělala, tak to byla ulice Spartakiádní, která se nově udělala. Třetí etapa, kterou už nyní začneme realizovat, tak to je vnitroblok, který se bude dělat zde mezi domy, to je ta parková úprava, zároveň se i opraví tato silnice s tím, že se zde udělá menší parkoviště. A čtvrtá etapa, o které teď mluvíme, se skládá ze dvou částí. Tzn., že v této oblasti vznikne nové parkoviště, přibudou parkovací místa a pak – to je dřívější dům s pečovatelskou službou, dnes malometrážní byty, kde je několik desítek bytů pro seniory. Tak tento pozemek se bude upravovat. Tam budou pouze parkové úpravy, přístupové cesty, lavička, zde se zruší pískoviště, které je nevyužívané, protože je tady centrální hřiště. Udělají se nově přístupové cesty, protože se propadají. Jinak se kreslí projekt na ulici Atletickou. Tzn., že v dalších letech bychom chtěli udělat i tuto ulici, která si to opravdu také zaslouží. Zde chceme parkování podélné a udělá se zde pravděpodobně kruhová křižovatka,“ obsáhle popsal Picka.

Kromě Vítězné se pokračuje s projekty i na největším sídlišti Michal.

„Je to všechno o jednání zastupitelstva. Nicméně, my bychom opravdu chtěli pomalu ale jistě končit na sídlišti Vítězná, kde v předchozích letech jsme již nějaké finanční prostředky dávali. Chceme se, a to nezastíráme, zaměřit i na další velké sídliště v Sokolově, jako je sídliště Míchal. Tam bychom chtěli postupovat obdobným způsobem právě jako na sídlišti Vítězná, a to již v několika příštích měsících, příštích letech,“ dodal místostarosta Picka. 

Na Michalu probíhá přestavba části objektu ZDRAPOSO na byty, chystají se také tři parkovací domy a další akce.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy