Sokolov: Ceny ve sběrném dvoře se změní (TV Západ)

Nový ceník za uložení odpadu ve sběrném dvoře v Sokolově bude platit od 1. ledna 2020. Město chce více motivovat občany k ukládání některých druhů odpadů, které jinak nezřídka končí na černých skládkách.

dezinfekce

„Co se týče komunálního odpadu, tak pro občana žádné výrazné změny nejsou, krom sběrného dvora, kde jdeme cestou, např. co se týče pneumatik od osobních automobilů, které jsou opravdu velikým problémem a lidé bohužel vyhazují pneumatiky, kde je zrovna napadne. Tak jsme šli cestou, že snižujeme cenu a jedna pneumatika z osobního automobilu bude za 22 korun. Další, na co bych ráda upozornila, je služba, kterou provozuje naše společnost SOTES, a to je sběrné taxi, které odváží za 100 korun objemné věci, např. sedací soupravy a další, co je pro člověka obtížné někam odvézt,“ vysvětlila starostka Sokolova Renata Oulehlová.

Služba taxi odpad je určena pouze obyvatelům s trvalým pobytem, kteří mohou uložit maximálně 100 kg za měsíc a osobu. Při svozu velkoobjemového odpadu nelze svážet stavební materiál a nebezpečné odpady. Objednání služby je možné na telefonu 725 729 454. Další podrobnosti najdete v odkaze v textové části reportáže. 

https://www.sokolov.cz/novinky/aktuality_mu/jak-se-zbavit-starych-veci--vyuzijte-sluzeb-_odpadoveho-taxi_-45172 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy