Sokolov: Budovy bývalých kasáren na Vítězné půjdou k zemi (TV Západ)

Nevzhledné budovy na místě bývalého vojenského zařízení v Sokolově na Vítězné brzy zmizí. Město je hodlá do 3 měsíců zbourat. Očekává, že demolice se vejde do milionu korun.

dezinfekce

„Definitivně odzvoní kasárnám v Sokolově. Vedení a Rada města včera schválily výpovědi majitelům, kteří jsou ještě ve zbývajících čtyřech domcích po železničním vojsku. Učinili jsme tak, protože cítíme trošku dluh vůči sídlišti Vítězná a vůbec vůči městu Sokolov. Jde o nevzhledné domy, které dělají městu ostudu. Je to takový kout, který není příliš atraktivní. Normálními Sokolováky není navštěvován. Kolikrát se stává terčem nájezdu vandalů. Samozřejmě jsme tam už odstraňovali i nějaké černé skládky. A zkrátka je tam i výskyt obyvatel, které žádný starosta a žádné vedení města ve svém městě nechce,“ vysvětlil starosta Sokolova Jan Picka.

Dalším důvodem jsou dlouhodobější plány s tímto územím. A tím jsou stavební parcely, kterých je na území města velký nedostatek.

„Počítáme tam s výstavbou rodinných domků. Toto jsou právě přípravy k plánované výstavbě rodinných domků. Mezi námi, ať už tam bude cokoliv, i pokud tam v současné době bude prázdný upravený plac, prázdné místo, tak to bude určitě mnohem přijatelnější a příznivější, než to, co tam je nyní. Nájemní smlouvy, které jsou uzavřeny, tak mají tříměsíční výpovědní lhůtu. Až na jednu smlouvu, ta je dokonce dvouměsíční. Nejpozději za tři měsíce se tito nájemníci budou muset vystěhovat. Předpokládám, že s tím nebudou mít příliš nějaké velké komplikace. Protože to jsou nájemníci typu nějakých bazárků, apod. Nicméně tři měsíce na to mají. Hned poté začneme s demolicí. Předpokládám, že pokud nenarazíme na nějaký velký závažný problém, o kterém zatím nevíme, tak ta demolice bude otázka jednoho měsíce. Taktéž částka nebude nikterak horentní. Naše odhady, ale opravdu zatím jen odhady, jsou kolem milionu korun. Takže si myslím, že v letošním roce opět bude kus města vyčištěný,“ věří Picka.

Okolí budov bylo v minulosti sanováno a vznikly zde například podnikatelské inkubátory nebo obchodní centrum.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy