Sokolov: Baník se doma utká se Zbrojovkou Brno

Po třech měsících čeká oba kluby fotbalové repete. V minulé sezóně se na západě Čech radovali Brněnští, kteří zvítězili 2:0, což jim nakonec pomohlo k účasti v baráži o postup. Ta byla pro Zbrojovku neúspěšná, a tak se oba týmy utkají v nové sezóně F:NL o první vítězství. Baník by rád složil reparát za výsledkově nezdařený duel na Žižkově.

dezinfekce

Trenér Šturma: Hráči jsou odhodlaní bodovat
Po domácí remíze 0:0 s Hradcem Králové vyrazili baníkovci na Žižkov, kde sice prohrávali, ale zásluhou branky Selnara srovnali a navíc hráli v početní převaze. Tu nezužitkovali a v posledních vteřinách inkasovali na konečných 1:2. Baník tak bude do 3. kola vyrážet ze 13. pozice se ziskem jednoho bodu a skóre 1:2.

Nyní sokolovské fotbalisty čeká v domácím prostředí atraktivní, leč velmi těžký protivník.

„Brno je jedním z největších favoritů na postup. Ukázali to v předešlém ročníku, avizovali to také před touto sezónou. Vůbec neberu v potaz, že nyní dvakrát remizovali, jde o velice kvalitní tým. Mají propracovaný styl a také dobrého trenéra,“ charakterizuje soupeře František Šturma, který věří, že jeho tým bude před domácími fandy znovu bodovat.

„Opravdu se na zápas těším, bude to pro nás takový svátek. Nicméně bude záležet, jak k zápasu přistoupí celý tým. Všichni bráníme, všichni útočíme. Kromě Honzy Mejdra jsme kompletní a jak jsem viděl hráče v tréninku, jsou odhodlaní odpracovat Žižkov, kde jsme to v poslední minutě zbabrali. Hráče seznámíme s našimi poznatky a můžeme i proti Brnu bodovat,“ dodává.

Jedinou absencí v kádru Baníku bude obránce Jan Mejdr, který za vyloučení na Žižkově obdržel od Disciplinární komise LFA trest na jedno soutěžní utkání.

Představení soupeře – FC Zbrojovka Brno
Na konci loňského ročníku zavládlo v Brně velké zklamání, protože Zbrojovka v barážovém dvojutkání neporazila Příbram a zůstala tak ve druhé nejvyšší soutěži. Ambice na postup mají v moravské metropoli i letos, byť novou sezónu začali rozpačitě. V úvodním kole remizovali ve Vlašimi 2:2, když jeden bod zachránil až v 88. minutě Eismann. Nerozhodný výsledek, tentokrát 1:1, si Brno připsalo i v domácí premiéře proti Pardubicím. V duelu 2. kola nastoupila Zbrojovka v tomto složení: Floder – Sukup, Šural, Kryštůfek, Eismann – Přichystal (40. Zikl), Šumbera, Mach (58. Bariš), Fousek (66. O. Vintr) – Růsek, Magera. Po dvou kolech tak Brněnským patří 12. místo se dvěma body a skóre 3:3.

V letní přestávce opustilo mužstvo trenéra Pavla Šustra několik zajímavých hráčů. Do Sparty přestoupil talentovaný Krejčí, smlouvy skončili Vraštilovi a Škodovi. Další čtveřice fotbalistů zamířila do jiných druholigových klubů. Naopak směr Brno nabral Adam Fousek, jenž opustil Pardubice. Jinak v týmu zůstaly všechny důležité články brněnské sestavy – ostřílený levý bek Eismann, mladý stoper Šural, záložníci Štěpanovský, Šumbera či Bartolomeu, talentovaný Pachlopník nebo útočníci Růsek s Magerou.

Vzájemné zápasy
Oba celky spolu v rámci F:NL sehrály čtyři duely. V ročníku 2011/2012 byla v Sokolově k vidění remíza 2:2, v Brně se pak radovali domácí v poměru 1:0. V loňské sezóně uhrál Baník v Brně bezbrankovou remízu, v jarní odvetě pak vyhrála Zbrojovka na Baníku 2:0. Sokolovští tak na první vítězství nad tímto soupeřem čekají…

Baníček & akce
I pro sobotní duel s Brnem se bude na stadionu distribuovat nové číslo Baníčku. Novinky o dění v klubu v prodeji za tradičních 10 Kč, v této sezóně nově ve formátu A5.

"Pro zajímavý duel s Brnem jsme spojily síly s pivovarem Chodovar, který si pro vás nachystal ochutnávku svých produktů. Pro každého bude zdarma na výběr jeden půllitrový nápoj! Stále probíhá také letní akce ve spolupráci s Koupalištěm Michal: 1 vstupenka na fotbal = 1 vstup na Michal zdarma aneb dopoledne na Baník, odpoledne k vodě," uvádí Petra Božeková, FK Baník Sokolov.

Zápas 3. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY startuje na Městském stadionu v sobotu 3. srpna v 10:15. Na duel byla delegována trojice sudích Petr Hocek – Zdeněk Dobrovolný, Martin Leška.


Zdroj: Bc. Petra Božeková, FK Baník Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
02.08.2019 16:00




0 +
 

Hlavní zprávy