Sokolov: Baník porazil Žižkov. Připsal si další tři body

Po vítězství v Chrudimi a postupu v poháru se baníkovci opět představili sokolovským divákům. V sobotu přivítali v rámci 7. kola Fortuna:Národní ligy pražský Žižkov. V prvním poločase byl k vidění atraktivní fotbal ve vysokém tempu, který ovšem branku na žádné straně nepřinesl. Jediná branka utkání přišla hned zkraje druhé půle. V 51. minutě hlavou skóroval Jakub Dvořák II., který rozhodl o tom, že Baník si připisuje další tři body!

dezinfekce

Do sestavy se místo vykartovaného Machka dostal Adam Čihák, který se postavil do středové řady vedle Glasera. Baníkovci začali v pochmurném sobotním dopoledni nadějně, když už ve 2. minutě se po chybě hostů v rozehrávce dostal do nebezpečného zakončení Kosak, jehož přízemní střelu ale brankář Žižkova Otáhal vytěsnil na roh. Hosté zareagovali záhy, když Michal Stříž předvedl pěknou střelu z dálky, která ovšem mířila těsně nad. V úvodních minutách to ale byli baníkovci, kteří byli celkově aktivnější a dělali svoji agresivitou obraně hostí problémy.

V 19. minutě se k zakončení dostal opět Kosak, ale jeho pokus se tentokrát mezi tři tyče nevešel. Ve 25. minutě dostali Pražané výraznou výhodu přímého kopu zpoza těsné blízkosti hranice vápna. K jeho zahrávání se postavil Podrazký, jeho střela ovšem nepřešla dobře postavenou sokolovskou zeď. O pět minut později si zatím největší šanci připsal opět aktivní Kosak, ale s jeho projektilem z bezprostřední blízkosti si Otáhal poradil. První poločas nabídl atraktivní podívanou především díky výkonu Baníku, ale ani hosté nechtěli hrát druhé housle. Ve 40. minutě měl na kopačce první branku Musa, proti jeho zakončení se ale vytáhl skvělý Belaň. První část zápasu tak skončila 0:0.

I do druhého poločasu nastoupil Baník ve správném tempu. Aktivita se domácím vyplatila, protože v 51. minutě poslal do vápna centr David Štípek, na který si nejvýše naskočil Jakub Dvořák a přesně umístěnou hlavičkou poslal svůj tým do vedení! Hned nato se mohl náskok Baníku zvýšit Štípek, kterého ale Otáhal tentokráte vychytal. S přibývajícími minutami se rychlost hry zpomalila na obou stranách. Stále to ovšem byli domácí, kteří častěji drželi balon na kopačkách. V 68. minutě zahrával Vávra rohový kop, po kterém ze vzduchu zahrozil Čihák, ovšem hlavičkoval nad.

Čím více se blížil konec utkání, tím větší okna v obraně hostů vznikala. Jedna z výloh se před baníkovci otevřela v 83. minutě, kdy Hlavatý výborně vybojoval balon na vlastní polovině, načež se přes Vávru dostal do sóla Honza Kosak, který chtěl na hranici vápna přelobovat Otáhala, jenže lob byl příliš nízký a skončil v rukavicích brankáře hostů. V samém závěru si baníkovci vybojované vedení pohlídali a po vítězství v Chrudimi připisují do tabulky F:NL další tři body!

Pavel Horváth: Kluci chtějí pro úspěch udělat všechno - více viz zde.

O tom, že v sobotu Baník hostí žižkovskou Viktorii jsme vás informovali zde.


Zdroj: Bc. Petra Božeková, FK Baník Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 04.09.2018 09:40




0 +
 

Hlavní zprávy