Sokolov: V sobotu Baník hostí žižkovskou Viktorii

Po první ligové výhře v Chrudimi a zvládnutém utkání 2. kola MOL Cupu ve Velvarech se před reprezentační přestávkou baníkovci chystají na duel 7. kola Fortuna: Národní Ligy, v němž změří před domácími fanoušky síly s FK Viktoria Žižkov. Tradiční soupeř Baníku má na kontě jen o jeden bod více, takže lze očekávat napínavou bitvu.

dezinfekce

Pavel Horváth: Cítím z mužstva touhu vyhrávat
I tento týden lze nazvat anglickým, neboť sokolovské fotbalisty čeká třetí utkání v sedmi dnech. Minulou sobotu hráli baníkovci na hřišti nováčka z Chrudimi, kde poprvé v sezóně dokázali vyhrát. Vítězství 2:1 zařídily dvě Kosakovy střely. V úterý pak zajížděl Baník na půdu třetiligového nováčka TJ Slovan Velvary. V duelu 2. kola MOL Cupu baníkovci zvítězili opět díky trefě Jana Kosaka 1:0.

„Jsem spokojen s postupem do dalšího kola. Zápas však nebyl jednoduchý, jak už to v této soutěži bývá. Čekalo na nás ne úplně velké a rovné hřiště, navíc do extrému nabuzený soupeř. Proto jsem rád, že jsme zápas zvládli,“ potěšilo trenéra Pavla Horvátha.

V sobotu dopoledne nastoupí Baník proti Žižkovu s chutí opět vyhrát. 
„Budu se opakovat, ale z našeho mužstva teď cítím velkou touhu vyhrávat. Vážíme si toho a budeme chtít zvítězit jako v posledních zápasech. Musíme ale zase od začátku makat naplno a jezdit po zadku. Žižkov hraje trochu neobvyklým rozestavením. Uprostřed mají poskládaný takový diamant, vepředu dva nebezpečné vysoké útočníky. V tom se liší od jiných soupeřů, ale neliší se v tom, že zápas z našeho pohledu bude opět těžký,“ přibližuje sokolovský trenér.

Utkání se nebude moct zúčastnit Machek, který nasbíral čtyři žluté karty. Dlouhodobě mimo jsou obránci Jakubov a Stropek. Naopak do posledního zápasu už nastoupil uzdravený Čihák. 

„Nechci to zakřiknout, ale u Adama to vypadá, že zdraví drží. Momentálně si na nic nestěžuje, ale jeho kondice ještě není optimální,“ dodává trenér.

Baník bude do zápasu vstupovat ze 13. pozice s 5 body a skóre 6:10.

Žižkov má podobnou formu jako Baník
Ani Viktoria nezažívají úplně podařený vstup do nového ročníku F:NL. Mužstvo 33letého trenéra Petra Mikolandy, někdejší prvoligového hráče, také zatím vyhrálo jen jednou. V 1. kole doma Žižkov remizoval s Chrudimí 1:1, poté opět doma podlehl 1:2 Českým Budějovicím, v Prostějově remizoval 0:0, doma porazil Zbrojovsku Brno 3:2, v Ústí nad Labem naopak vysoko prohrál 1:4 a v zatím posledním kole pod žižkovským vysílačem dělil body se Znojmem po výsledku 1:1.

Aktuálně tedy našemu soupeři patří 11. příčka se 6 body a skóre 7:10. V českém poháru zůstávají Pražané stále ve hře. V 1. kole zvítězili 1:0 na hřišti Jiskry Ústí nad Orlicí, ve 2. kole pak vyhráli 4:1 v Brandýse nad Labem.

Sestava z 2. kola poháru: Winter – Pardubský, Žežulka (65. Švejdík), Mareš, Vilotič - Beňo, Čermák - Sintean (45. Urbanec), Bazal, Trapanovski - Dočekal (45. Rondić).

Sestava ze 6. ligového kola: Otáhal – Pardubský, Švejdík, Opluštil, Stříž – Žežulka - Sintean (64. Urbanec), Batioja, Podrazký (64. Čermák) – Dočekal, Musa (70. Rondić).

Kádr Viktorie disponuje řadou ostřílených jmen. Stoperská dvojice Švejdík – Opluštil patří mezi ty nejzkušenější ve druhé lize, středopolaře Podrazkého si všichni sokolovští fanoušci stále dokáží vybavit. Zajímavým fotbalistou je i Augusto Batioja nebo forvard Petar Musa.

V posledních třech vzájemných duelech se vždy dařilo hostujícímu týmu. Baník dokázal Žižkov porazit jen jednou z pěti posledních duelů. V loňské sezóně Baník vyhrál na Žižkově 2:1, stejným výsledkem pak skončila jarní odveta v Sokolově s tím, že tři body si připsali Pražané.

Utkání 7. kola Fortuna: Národní ligy začíná na sokolovském Městském stadionu v sobotu 1. září v 10:15. Řídit jej bude trio Martin Nenadál – Zdeněk Arnošt, Miloš Vitner. Průběžné informace z utkání sledujte na Facebooku a Twitteru.


Zdroj: Bc. Petra Božeková, FK Baník Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
31.08.2018 14:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy