Sokolov: Akce Šikovný školák se již pošesté (TV Západ)

Ve čtvrtek 3. května proběhla již pošesté akce pro školáky z prvních a druhých tříd sokolovských základních škol s názvem Šikovný školák. V areálu Baníku Sokolov se na několika stanovištích děti nejen pobavily a zasoutěžily si, ale také se něco dozvěděly.

dezinfekce

„Pořádáme ji již šestým rokem ve spolupráci s Nemocnicí Sokolov. V letošním roce zaznamenáváme rekordní účast – téměř 500 dětí. Jsme rádi, že o akci mají školy dlouhodobý zájem. Pořádáme ji proto, že je to mix všeho, co by děti měly znát a co se jim hodí v běžném životě. Já jsem zástupce fotbalového klubu a sport patří k životu a hlavně sport nebolí. Takže to bychom chtěli, aby si děti s sebou nesly,“ uvedla k akci Petra Božeková Makoňová, obchodní ředitelka FK Baník Sokolova. 

Na zahájení pozdravil přítomné starosta města Sokolova Jan Picka i ředitel nemocnice Jaroslav Kratochvíl.

Nemocnice měla na akci dva stánky u kterých se děti učily poznávat vnitřnosti v těle a části skeletu. Podle slov mluvčí nemocnice Markéty Singerové je smyslem akce představit dětem zařízení a hravou formou jim předat řadu praktických informací ze zdravovědy. 

Hasiči přiblížili dětem techniku i vybavení pro zásah u požáru. Na obrázcích situací v domě pak dětem vysvětlovali nebezpečné situace a zkoušeli děti z jejich poznávání. Součástí akce byly i sportovní disciplíny.

„Za fotbalový klub zde máme šéftrenéry, kteří pomáhali s postavením stanovišť. Do těchto akcí se snažíme  zapojit i naše mládežníky tak, aby se naučili již v raném věku spolupracovat s mládeží a viděli, jaký je to přínos,“ přiblížila Božeková Makoňová.

Děti si vyzkoušely také práci s hokejkou a střelbu na hokejovou bránu. U stánku Městské policie poznávaly dopravní značky. Velkou zábavu skýtaly dětem brýle simulující opilost. 

V areálu se připravuje na tento víkend další akce.

„Budeme moc rádi, když přijdou celé rodiny právě teď v neděli od 15 hodin na sokolovský stadion. V rámci celorepublikové akce pořádáme Víkend otců. Akce je pod záštitou fotbalové asociace. Máme připraveno spoustu dovedností – dílničky a samozřejmě i sportovní část pro dětskou populaci tak, aby měli k fotbalu a ke sportu blízko a stali se třeba i našimi fanoušky,“ pozvala všechny Božeková Makoňová.

Víkend otců uskuteční během atraktivního utkání proti FC Hradec Králové. Bližší informace najdete na stránkách klubu www.fksokolov.cz.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy