Sokolov: Akce Hurá prázdniny rozhýbala město (TV Západ)

Již pošesté se v Sokolově běžel čtvrtmaraton jako součást rozsáhlé předprázdninové události Hurááá, prázdniny. Ta se každoročně koná v závěru června. Vše vrcholí Mezinárodní soutěží ohňostrojů v lesoparku Bohemia.

dezinfekce

„Teď se odehrává BMW sokolovský čtvrtmaraton. Letos máme rekordní účast v počtu závodníků, za což jsme strašně rádi. Máme tady i parádní čas vítěze – ten opravdu letěl. Za chvilku budeme mít Barevný běh, tam máme přihlášeno skoro stejný počet lidí jako na čtvrtmaraton. Ale ten je spíše o tom, že si to lidé užijí, projdou se. Takže taky super. Pak zde máme Den s hasičským záchranným sborem, který slaví 65. výročí profesionální činnosti v Sokolově. Potom budeme mít standardně koncerty – Harlej, Marek Ztracený a ve 22:50 hodin máme ohňostroje. Fitness Ural spolu s námi pořádá Strongmana – to je také úžasná věc. Chceme, aby se Sokolov hýbal. Jsme strašně rádi, že máme tolik partnerů, kteří s námi v tomto ohledu spolupracují. Máme zde ještě sochařské sympozium řezbářů, kteří tady vyřezávají dřevěné sochy. To stojí také za vidění. Řežou nám zde od středy, budeme mít nádherné dřevěné sochy do našich mateřských škol,“ uvedl k programu na Bohemii ředitel pořádajícího MDK Sokolov Ladislav Sedláček. 

V sobotu se konal zároveň Den s Hasičským záchranným sborem ČR u příležitosti 65. let profesionální požární ochrany v Sokolově. Kromě statických ukázek techniky zde proběhla ukázka činnosti lezců hasičů i zásah na nebezpečnou látku, vyproštění osob z havarovaného auta i hašení automobilu. 

Na hlavním pódiu areálu Bohemia se pak uskutečnily koncerty skupin Hand Grenade, Zvlášňý škola a Harlej.  Zazpíval i Marek Ztracený a celou akci ukončila soutěž ohňostrojů.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy