Silnice z Hranic do Bad Elsteru propojuje sousední regiony

?Představitelé Karlovarského kraje a saského zemského okresu Vogtland oficiálně posvětili zprovoznění silničního spojení z Hranic do Bad Elsteru. Stavba začala na české straně v roce 2018, dokončena byla v závěru loňského roku v německém příhraničí. Náklady dosáhly celkem 7, 9 milionu eur.

dezinfekce

Projekt modernizace přeshraničního silničního spojení z Hranic do Bad Elsteru úspěšně získal dotaci v rámci Programu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko. Podle ředitele Krajské správy a údržby silnic Jiřího Šlachty se na modernizaci silnice vynaložilo na české straně 13,6 milionu korun, z nichž 85 procent pokryla evropská dotace. Město Hranice následně vložilo do dalšího pokračování stavby 35 milionů korun na vybudování chodníků, parkovacích stání či veřejného osvětlení. Projekt byl pak dokončen na německé straně v prosinci 2020.

Celkem jde  o úsek v délce 3,7 kilometru.

"Nové spojení umožňuje nejen řidičům, ale i turistům a cyklistům, aby se mohli pohybovat na obou stranách hranice a užívat si v okolí Hranic nádhernou přírodu, v Bad Elsteru zase nabídku malebného lázeňského města," uvedl hejtman Petr Kulhánek.  

Jak uvedla místostarostka Hranic Pavla Hošková, jednou z prvních akcí, na kterou se mohou návštěvníci jednoduše dostat i z německého příhraničí právě díky modernizovanému silničnímu spojení, je srpnový Hranice Open Air Fest pořádaný v rámci česko-německé spolupráce - více o akci - viz zde.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje
Foto: fb Petr Kulhánek

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 29.07.2021 17:30




0 +
 

Hlavní zprávy