Rotava: Muž vyjel se zamrzlým čelním sklem, poté způsobil dopravní nehodu

V pátek 3. prosince letošního roku došlo krátce před pátou hodinnou ranní v Rotavě k dopravní nehodě. K té mělo dojít tak, že dvaačtyřicetiletý řidič osobního automobilu značky Škoda, který jel ve směru na Kraslice, si zřejmě před jízdou řádně neočistil své vozidlo a vyjel s namrzlým čelním sklem.

dezinfekce

Následně měl dvaačtyřicetiletý řidič přehlédnout stojící osobní automobil značky Volkswagen, kterému se včasným manévrem ještě dokázal vyhnout, ovšem poté měl narazit do protijedoucího vozidla značky Nissan. Od něj se měl po střetu automobil značky Škoda odrazit a narazit do vozidla značky Volkswagen, kterému se manévrem dokázal předtím vyhnout. Při této dopravní nehodě naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Všichni řidiči se po příjezdu podrobili orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která u všech vyšla s negativním výsledkem.

Škoda na poničených vozidlech byla předběžně odhadnuta na částku téměř 90 tisíc korun.

Policisté z dopravního inspektorátu tento přestupek vyřešili příkazem na místě, tedy pokutou, kterou uložili dvaačtyřicetiletému řidiči osobního automobilu značky Škoda.

PREVENCE:

Odstraňte z vozidla sníh a led

Před jízdou odstraňte sněhovou vrstvu a led z celého povrchu vozidla, včetně námrazy na sklech oken. Nejlépe ze všech, čelní okno k řádnému výhledu vskutku nepostačí. V případě zamlžení, či námrazy skel zevnitř tuto odstraňte také, a to před započetím jízdy a nespoléhejte se na „rychlé ofouknutí“ ventilátorem během jízdy. Při čistění oken opatrně uvolněte přimrzlé stěrače a i z těch námrazu odstraňte.

Nezapomeňte na sníh a námrazu na světlometech, vrstva sněhu či ledu snižuje jejich svítivost. Zajistěte řádnou viditelnost registrační značky. Očistěte samozřejmě i zpětná zrcátka a poté zkontrolujte jejich správné seřízení. Odstraňte zachycený a umrzlý sníh za jednotlivými koly na lapačích nečistot.

Důkladná očista platí i pro řidiče nákladních vozidel, dodávek, či tahačů s návěsem. Především u vozidel s plachtovou střechou hrozí vytvoření kaluže vody, která například přes noc snadno zmrzne v mohutný kus ledu. Dále se během jízdy může tento i několika kilogramový segment, ať již vlivem rychlosti, brzdění, tlaku vzduchu, odstředivé síly, či nerovnosti na vozovce bez kontroly uvolnit a způsobit vážné škody na majetku či zdraví.

nprap. Jakub Kopřiva

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 11.12.2021 10:30




0 +
 

Hlavní zprávy