REHOS Nejdek nakoupí nová lůžka

Zařízení následné rehabilitační a hospicové péče (REHOS) v Nejdku plánuje pořízení moderních lůžek a další zdravotnické techniky.

dezinfekce

Využívat je budou současní obyvatelé zařízení i ti, pro které se nyní staví nová budova hospicové péče. Cena veřejné zakázky se předpokládá okolo 3,5 milionu korun

„Půjde celkem o jedenapadesát lůžek dlouhodobé péče s infuzním stojanem, dvě lůžka akutní péče, sprchová křesla a vozíky nebo o speciální zvedáky. Z toho je 30 lůžek určeno pro lidi ve stávajícím zařízení, kde zatím měli staré železné postele, zbylá lůžka a technika budou k dispozici pro novou budovu. Zakázku schválila Rada kraje, jediným hlavním kritériem pro hodnocení nabídek bude nejnižší nabídková cena bez DPH,“ vysvětlil krajský radní Jan Bureš.

Nový hospicový pavilon poskytne nevyléčitelně nemocným a lidem na sklonku života důstojné zázemí s kvalitními službami.

„Nyní naše zařízení již poskytuje hospicovou paliativní péči na stávajících dvanácti lůžkách, které jsou stále plně využity. Nové oddělení bude mít celkem 23 nových lůžek ve dvou i jednolůžkových pokojích s možností přítomnosti rodinných příslušníků,“ upřesnila ředitelka REHOS Nejdek Olga Pištejová.

S kompletním dokončením stavby se počítá v únoru 2018.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy