Region: K dobrovolným hasičům putují další nové vozy

Před Krajským úřadem Karlovarského kraje i včera starostové devíti měst a obcí z regionu převzali nové dopravní automobily, které ke své práci využijí jednotky sboru dobrovolných hasičů.

dezinfekce

Jejich pořízení bude hrazeno z programu Ministerstva vnitra ČR – Generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR „Dotace pro jednotky SDH obcí“ a z rozpočtu Karlovarského kraje.

Nové vozy značky Ford Transit budou sloužit ve Vintířově, Nejdku, Habartově, Bečově nad Teplou, Krásném Údolí, Milíkově, Perninku, Merklíně a Štědré.

„Dobrovolní hasiči jsou důležitou součástí integrovaného záchranného systému. To se mimo jiné ukázalo i při nedávné vichřici, která u nás napáchala ničivé škody. Bez jejich pomoci by se jen stěží podařilo obnovit běžný život v regionu. Naší podporu si proto jednoznačně zaslouží a já věřím, že jim auta budou dlouho a hlavně spolehlivě sloužit,“ uvedl náměstek hejtmanky Karlovarského kraje Dalibor Blažek.

Centrálním zadavatelem nadlimitní veřejné zakázky na nákup nových dopravních automobilů byl Karlovarský kraj. Zakázka byla rozdělena do dvou částí, a to podle typu uspořádání náprav. Jako nejvýhodnější byla vyhodnocena nabídka společnosti Techsport, která se specializuje na přestavby vozidel. U náhonu na dvě kola činí cena za jedno auto 876 040 korun a u pohonu všech čtyř kol dosáhla výše 1 119 371 korun. Karlovarský kraj na každý z vozů přispěl částkou 450 tisíc korun, dohromady tedy více jak 4 miliony korun.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy