Region: Ženě způsobila škodu přes milion korun

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání sedmačtyřicetileté ženy ze Sokolovska, kterou obvinili ze spáchání zločinu podvodu a přečinů krádeže a neoprávněného přístupu k počítačovému systému a nosiči informací.

dezinfekce

Obviněná žena měla od konce září roku 2020 do poloviny ledna roku následujícího pod záminkou úhrady právních služeb a dalších nákladů na advokáty či notáře, o nichž měla tvrdit, že pracují na vymožení peněz ze směnek jedné ze společností, postupně vylákat od jednašedesátileté ženy finanční prostředky. Jednašedesátiletá žena jí měla poslat finanční prostředky během uvedené doby hned v devíti případech. Sedmačtyřicetiletá žena ovšem následně žádné služby jednašedesátileté ženě poskytnout neměla, finanční prostředky ze směnek taktéž nebyly vymoženy a peníze si nakonec měla ponechat pro svou potřebu.

V polovině roku 2021 se měly ženy sejít v kavárně v Chebu. Během toho měla sedmačtyřicetiletá žena odcizit jednašedesátileté ženě mobilní telefon. Poté z něj měla vymazat nahraný rozhovor z jejich schůzky a také vzájemnou komunikaci z jedné z mobilních aplikací.

Tímto svým jednáním ji měla způsobit celkovou škodu téměř 1,2 milionu korun.

Sedmačtyřicetileté ženě hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na osm let.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 10.03.2022 16:15




0 +
 

Hlavní zprávy