Region: V kraji byla zahájena vakcinace proti COVID-19 (TV Západ)

V pondělí 4. ledna začalo v Karlovarském kraji očkování proti nemoci COVID-19. Vakcíny od společnosti Pfizer/BioNTech dorazily do Karlovarské krajské nemocnice na konci kalendářního roku a další očkovací látky budou následovat.

dezinfekce

„Je to v týdenních intervalech - 975 dávek, a mělo by to být vždy ve čtvrtek. Víme, že toto budou vakcíny firmy Pfizer. Není zatím jasné v jakých intervalech, kolik dávek a jaká očkovací schémata budou u těch ostatních typů vakcín. Zatím preferujeme očkování rizikových skupin ve smyslu zdravotníků a kritické infrastruktury tak, aby byla zajištěna dostupnost péče,“ uvedl uvolněný člen Zastupitelstva Karlovarského kraje a lékař Josef März. 

V 8 hodin ráno pak v pavilonu B Karlovarské krajské nemocnice v Karlových Varech dostali první vakcíny zaměstnanci Karlovarské krajské nemocnice. Oslovení zdravotníci se jednohlasně shodli na tom, že očkování je jediná cesta, jak překonat současnou situaci. Jako první šla Lucie Růžičková, staniční sestra z anesteziologie. 

„Jak se cítíte?“ dotázala se ihned po aplikaci vakcíny jedna z přítomných zástupkyň tisku.

„Dobře,“ odpověděla paní Růžičková. 

„Váhala jste?“ pokračovala novinářka.

„Ne, neváhala. Je to jediná šance pro nás pro všechny,“ dodala rozhodně staniční sestra. 

Kromě zdravotníků získají vakcínu přednostně pracovníci Záchranné služby a příslušníci složek Integrovaného záchranného systému. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy