Region: Snížení financí od státu na silnice chce kraj kompenzovat (TV Západ)

Státní fond dopravní infrastruktury pošle na letošní rok Karlovarskému kraji méně peněz na opravy a modernizace silnic II. a III. třídy. Kraj proto své organizaci, která realizace zajišťuje, Krajské správě a údržbě silnic, poskytne dodatečné prostředky.

dezinfekce

„Celkově bychom měli dostat částku 144 milionů korun. Budeme to samozřejmě předkládat ke schválení do zastupitelstva Karlovarského kraje a Krajská správa a údržba silnic, která tyto prostředky dostane do svého rozpočtu, už má připraven seznam jmenovitých akcí, na které budou tyto částky alokovány. Samozřejmě bude probíhat otevřené výběrové řízení vždy,“ uvedl neuvolněný zastupitel Karlovarského kraje Jan Bureš. 

Výpadek ze státního rozpočtu, který je způsoben tzv. konsolidačním balíčkem, hodlá Kraj nahradit ze svého. 

„Dostali jsme samozřejmě na letošní rok méně, proto to vypadá, že bychom z přebytku hospodaření Karlovarského kraje chtěli zhruba 80 milionů korun, abychom posílili právě rozpočet Krajské správy a údržby silnic,“ potvrdil Bureš. 

V loňském roce 2023 investoval Kraj do svých silnic ze Státního fondu dopravní infrastruktury, evropských fondů IROP a úvěrů celkem 179 milionů korun. Na údržbu a opravy pak šlo dalších 344 milionů.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy