Region: Rozpočet kraje počítá s výdaji 8 miliard (TV Západ)

Na programu 3. zasedání Zastupitelstva Karlovarského kraje, které se uskutečnilo v pondělí 1. února 2021 od 9:00 hodin v Hale míčových sportů v Karlových Varech, byl i klíčový bod – rozpočet na letošní rok. Na jeho hlavní ukazatele jsme se zeptali hejtmana Petra Kulhánka.

dezinfekce

„Celkové příjmy Karlovarského kraje jsou 7,1 miliardy korun. Z toho ale 4 miliardy jsou průtokové peníze pro školy a další naše zařízení. Celkové výdaje jsou zhruba na 8 miliardách. Rozdíl je dán schodkem jak provozním, který jsme snížili ze 150  milionů na 54 a projektovým - to je předfinancování investic, které jsou pak zaplaceny z fondů Evropské unie a státního rozpočtu. To jsou investiční akce,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek. 

Z větších investic budou pokračovat všechny, které byly naplánované. 

„Nerušili jsme žádné, rozložili jsme je v čase, např. jsme je rozfázovali nejen na letošek, ale i příští rok. Ty, co poběží letos, ty největší, je dostavba chebské nemocnice a další postup u Císařských lázní v celkové rekonstrukci. Dále prostředky věnujeme samozřejmě také na dopravní infrastrukturu i obslužnost,“ přiblížil Kulhánek. 

Sestavování rozpočtu bylo náročné i s ohledem na nejistotu kvůli dopadům koronavirové nákazy a předpokládané snížení příjmů Karlovarského kraje.

„Já si myslím, že to, co je dnes predikce, je v řádu jednotek stovek milionů nižší daňové příjmy. My to ale samozřejmě budeme upravovat podle skutečnosti. Protože dnes i odhady Ministerstva financí jsou velmi rámcové a orientační,“ dodal hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek. 

Kompletní strukturu návrhu rozpočtu včetně komentáře najdete v odkazech v textové části reportáže. Schválený rozpočet se na stránkách kraje objeví v následujících týdnech. 

https://www.kr-karlovarsky.cz/samosprava/rozpocty/Documents/Rozpocet_2021_tabulky.pdf
https://www.kr-karlovarsky.cz/samosprava/rozpocty/Documents/Rozpocet_2021_text.pdf


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy