Region: Řídili i přes uložený zákaz řízení

Policisté z Obvodního oddělení Kraslice sdělili devětatřicetiletému muži ze Sokolovska podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Takového jednání se měl dopustit první květnový den, kdy usedl za volant svého automobilu značky Fiat.

dezinfekce

Ve večerních hodinách byl zastaven a kontrolován policejní hlídkou. Následnou lustrací v policejních evidencích bylo zjištěno, že muž usedl za volant i přes vyslovený zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Navíc se uvedeného jednání dopustil i přesto, že byl již v minulosti za stejný trestný čin odsouzen.

Stejného dne řešili obdobný případ i policisté z Obvodního oddělení v Aši. Devětadvacetiletý muž ze Sokolovska měl ve večerních hodinách řídit osobní vozidlo Fiat, a to i přes skutečnost, že mu byl rozhodnutím Městského úřadu v Sokolově uložen zákaz řízení všech motorových vozidel. Policisté muži sdělili podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

O dva dny později řešili policisté v Aši dalšího nezodpovědného řidiče, který usedl za volant i přes uložený zákaz. Osmadvacetiletý muž ze Sokolova měl v brzkých ranních hodinách usednout za volant svého vozu Mitsubishi a jet po silnici I/64 ve směru od Aše do Hazlova. Po krátké chvíli byl zastaven místní policejní hlídkou. Také on si od policistů převzal podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

V případě prokázání viny hrozí všem podezřelým mužům až dvouletý pobyt ve vězení.

nprap. Eva Valtová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 12.05.2020 09:00




0 +
 

Hlavní zprávy