Region: Řidiči opět nejčastěji porušovali rychlost

V pátek dne 21. srpna proběhla na silnicích v Karlovarském kraji další dopravně bezpečnostní akce, která byla zaměřena především na dodržování stanovených limitů rychlosti jízdy.

dezinfekce

Výsledky z předchozích dopravně bezpečnostních akcí byly totiž alarmující a právě porušení rychlosti jízdy bylo při předchozích dopravních akcích nejčastějším prohřeškem řidičů. Nepřiměřená rychlost je i v letošním roce druhou nejčastější příčinou dopravních nehod v našem kraji.

Na dvě desítky policistů z dopravní i pořádkové policie během akce zkontrolovalo téměř dvě stovky vozidel, přičemž osmdesát osm řidičů se dopustilo přestupku. Nejčastějším prohřeškem řidičů bylo porušení rychlosti, a to v padesáti případech. Třicet přestupců policisté vyřešili příkazem na místě a dvacet oznámili příslušnému správnímu orgánu k projednání. V prvních minutách služby se okolo dopravních policistů na dálnici D6 na Chebsku prohnal motocyklista, kterému byla naměřena rychlost 160 km/h. Policisté po chvíli motocyklistu dojeli, předepsaným způsobem jej zastavili mimo dálnici, provedli dopravní kontrolu a za spáchaný přestupek uložili pokutu. Dalšími přestupky, které policisté během akce řešili, byly ve dvou případech jízda bez řidičského průkazu, v jednom případě jízda pod vlivem alkoholu, dále nepoužití bezpečnostního pásu, nepoužití zádržného systému a nevyhovující technický stav vozidel.                                                                       

Tyto dopravně bezpečnostní akce se konají v rámci preventivních opatření k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu ve snaze snížit počet dopravních nehod a jejich následků na pozemních komunikacích Karlovarského kraje, proto budou i nadále pokračovat.

nprap. Bc. Jiří Soukup


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
28.08.2020 16:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy