Region: Při dopravní akci policisté použili speciální techniku k odhalování přestupků

V úterý 15. září 2020 proběhla na území celého Karlovarského kraje dopravně bezpečnostní akce. Téměř tři desítky policistů ze služby dopravní a pořádkové policie se zaměřily především na kontrolu věnování se řízení motorového vozidla, ale i na dodržování ostatních ustanovení pravidel silničního provozu podle zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů.

dezinfekce

Dále se policisté zaměřili také na pátrání po hledaných osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech. 

Při této akci dopravní policisté využili i speciální techniku k odhalování přestupků, kterou všechny dopravní inspektoráty v Karlovarském kraji disponují. Jedná se o monokulární dalekohledy. Díky těmto zařízením vidí policista a současně dokumentuje, zda řidič telefonuje za jízdy, je připoutaný a podobně. 

Během akce policisté zkontrolovali téměř 350 vozidel a zjistili 81 přestupků, z toho 79 přestupků vyřídili na místě pokutou a 2 přestupky oznámili na příslušný úřad k projednání. Nejčastějším prohřeškem řidičů bylo nepoužití bezpečnostních pásů a nevyhovující technický stav vozidel. Sedm řidičů při kontrole policistům nepředložilo řidičský průkaz a dva řidiči nepředložili doklad o pojištění vozidla.                    

Dopravně bezpečnostní akce se konají v rámci preventivních opatření k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu ve snaze snížit počet dopravních nehod a jejich následků na pozemních komunikacích Karlovarského kraje. Proto policie bude i nadále v podobných akcích pokračovat.

nprap. Mgr. Soňa Podlahová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy