Region: Při dopravní akci bylo zkontrolováno na 320 vozidel

V úterý dne 23. listopadu proběhla v Karlovarském kraji dopravně bezpečnostní akce zaměřená především na kontrolu věnování se řízení motorového vozidla a situaci v silničním provozu, do které bylo zapojeno 25 policistů.

dezinfekce

Kromě toho se policejní hlídky v průběhu akce zaměřily také na kontrolu dodržování stanovené rychlosti, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí, zákaz držení telefonů nebo jiných hovorových a záznamových zařízení za jízdy, zákaz požívání alkoholických nápojů a návykových látek u řidičů, technický stav vozidel, ale také povinnost užití zimních pneumatik.

Dále bylo kontrolováno dodržování ostatních obecně platných ustanovení zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů. 

Policisté ze služby dopravní a pořádkové policie zkontrolovali přibližně 320 vozidel a zjistili 104 přestupků. Nejčastějším přestupkem byl ve 27 případech nevyhovující stav vozidla. Dalším častým přestupkem bylo nepoužití bezpečnostního pásu, a to ve 23 případech. Mezi další časté přestupky patřilo nepředložení dokladu o pojištění odpovědnosti. Mimoto bylo v jednom případě zjištěno požití alkoholických nápojů a v jednom případě požití návykových látek. Další obdobné akce budou následovat.


por. Mgr. Lucie Machalová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy