Region: Při dopravní akci bylo zkontrolováno 700 vozidel

Ve snaze snížit dopravní nehodovost a její následky proběhla v Karlovarském kraji ve dnech 20. až 22. září letošního roku dopravně bezpečnostní akce zaměřená především na kontrolu věnování se řízení motorového vozidla a situaci v silničním provozu ze strany řidiče.

dezinfekce

Kromě toho se policejní hlídky v průběhu akce zaměřily také na kontrolu dodržování stanovené rychlosti, způsob jízdy, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí, technický stav motorových vozidel, požívání alkoholických nápojů a návykových látek u řidičů a na dodržování ostatních obecně platných ustanovení zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů.

Policisté ze služby dopravní a pořádkové policie zkontrolovali přibližně 700 vozidel a zjistili téměř 200 přestupků. Nejčastějším přestupkem bylo nepoužití bezpečnostního pásu, a to v téměř čtyřech desítkách případů. V přibližně třech desítkách případů řidiči porušili rychlost a téměř dvacítka řidičů držela za jízdy telefonní přístroj. Častým přestupkem byl i nevyhovující stav vozidla, který policisté řešili v přibližně třiceti případech.

Kromě toho policisté během dopravně bezpečnostní akce řešili také nepředložení dokladu o pojištění odpovědnosti, nepoužití zádržného systému či požití návykové látky před jízdou.

Do dopravně bezpečnostní akce bylo zapojeno 60 policistů.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy