Region: Přes 60 zdravotníků získalo náborový příspěvek (TV Západ)

Celkem přes 60 zdravotnických pracovníků dosáhlo v našem regionu na náborový příspěvek. Ten vyplácí Karlovarský kraj, aby zlepšil složitou personální situaci v nemocnicích v regionu.

dezinfekce

„Teď na únorovém zastupitelstvu, rozhodlo zastupitelstvo o pozastavení náborových příspěvků. Ještě máme žádosti, které dobíhají. Nyní jsme rozhodli o 12 žádostech, které splnily všechny podmínky, a ještě jsme udělali tři výjimky třem sestrám pro sokolovskou nemocnici, které si požádaly se zpožděním. Jinak všechny podmínky ostatní splnili. Jestli dobře počítám, tak by mělo jít o částku, která přesahuje 3 miliony korun v tomto případě, kdy se domníváme, že by bylo nutné pokračovat v dotačním titulu i nadále, ale pouze na vybraná oddělení. Navrhovat to budeme na dubnovém zastupitelstvu, protože se nám tím docela dobře daří zaplňovat místa v karlovarské nemocnici, čerpá i sokolovská a ostrovská nemocnice. Kde stále máme docela velké personální problémy, je nemocnice v Chebu, a  to především interní oddělení a oddělení ARO. Tam si myslím, že bychom právě měli dotační titul, který doufám, že znovu otevřeme, zacílit,“ vysvětlil radní pro oblast zdravotnictví Jan Bureš. 

Lékaři mohou získat příspěvek 400 tisíc korun. Sestry a ostatní zdravotnický personál pak 150 tisícový příspěvek. Jeho první část se vyplácí po zkušební době, zbytek v druhém roce. Podmínkou pro získání je podpis tříleté pracovní smlouvy.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy