Region: Policejní preventisté se zaměřili na obezřetnost proti kapsářům

Policejní preventisté z oddělení tisku a prevence Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje si v předvánočním čase připravili pro veřejnost preventivní akci na obezřetnost před kapsáři. Zaměřili se na návštěvníky obchodních center, kam v tuto dobu míří za nákupy.

dezinfekce

Do velkých obchodů ale míří i tzv. kapsáři, kteří naopak využívají předvánoční shon, nepozornost nakupujících a jejich neopatrné zacházení s osobními věcmi. Kapsáři si svojí oběť tipují a poté kradou bleskově a nepozorovaně, že se okradený o chybějících věcech dozví často až později.

Policisté na parkovištích před obchodními centry rozdávali návštěvníkům letáčky na obezřetnost s preventivními radami - na co si dát pozor, aby se nestali jejich oběťmi. Většina oslovených dodržuje základní rady jako např. pokud mají kabelku, tak zapnutou na zip a nejlépe u těla a nenechávají ji zavěšenou na nákupním vozíku. Toto jsou ty nejčastější chyby, kterých kapsáři využívají.

Návštěvníkům dále rozdávali menší dárečky preventivního charakteru jako např. žetony do nákupních vozíků, reflexní přívěsky na kabelky aj.

Článek k adventu s preventivními radami naleznete zde.

"Přejeme všem návštěvníkům obchodních center, aby v poklidu prožili předvánoční shon a dodržovali naše preventivní rady, aby se nestali obětí žádného kapsáře," uvádí por. Bc. Zuzana Týřová.


Zdroj: Policie ČR

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 17.12.2020 10:30
Video




0 +
 

Hlavní zprávy