Region: Policejní preventisté obdarovali seniory drobnými dárky

Každým rokem je datum 1. října Mezinárodním dnem seniorů a kdy jindy myslet na bezpečí a pomoc této ohrožené a zranitelné skupiny obyvatel než právě v tento den? V prvním říjnovém týdnu tak při oslavách Mezinárodního dne seniorů se preventisté z oddělení tisku a prevence Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje zúčastnili preventivní akce zaměřené na seniory.

dezinfekce

Během té navštívili několik obchodních center po celém Karlovarském kraji. Cílem bylo varovat seniory před možnými podvodníky a upozornit je na možná rizika s tím spojená. Preventisté se snažili seniorům předat co nejvíce potřebných a důležitých informací spojených s nakupováním v obchodních centrech, ale také seniorům předali obecné informace o prevenci kriminality. Radili jim, aby žádnou cizí osobu nevpouštěli do svého domova, neposkytovali nikomu své osobní údaje, nepůjčovali nikomu své platební prostředky a také, aby nepodepisovali žádné smlouvy, které jim cizí osoba nabízí.

Oslovení senioři od preventistů dostali i drobné dárky jako například nákupní tašky s reflexními prvky, reflexní pásky, žetony do nákupních košíků, pouzdra na léky, kapesní lupy, ochranná pouzdra na platební karty nebo také letáčky, na kterých mohli najít několik dalších důležitých preventivních rad.

Cílem této akce, zaměřené na seniory, je především to, aby ubylo protiprávních jednání cílených na tuto věkovou skupinu obyvatel v Karlovarském kraji.

prap. Jan Bílek
kpt. Bc. Zuzana Týřová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 11.10.2021 15:00




0 +
 

Hlavní zprávy